Bark Air

Prva aviokompanija za pse na svijetu nudi luksuznu uslugu i ima veliko tržište

14.06.2024. 13:18 / Izvor: Akta.ba
BarkAir

Neobičan biznis sa paprenim cijenama i kraljevskim "ugođajem".

Nova aviokompanija posebno dizajnirana za pse, a ponekad čak i za njihove "ljudske pratioce", sada obavlja letove i iz Čikaga, objavila je kompanija.

Za 3.000 do 8.000 dolara, Bark Air nudi luksuzni let za vašeg psa.

Na primjer, povratno putovanje od Njujorka do Los Anđelesa košta 6.000 a do Londona 8.000 dolara.

Bark Air, prva ovakva kompanija na svijetu, osnovana u maju ove godine, opisana je kao "prvo iskustvo putovanja ove vrste prilagođeno psima", sada će poletjeti sa aerodroma u Čikagu, pored već nekoliko drugih gradova.

"Interesovanje i entuzijazam oko BARK Air-a do danas su bili neodoljivi", rekao je Matt Meeker, suosnivač i glavni izvršni direktor BARK-a u izjavi.

"Uzbuđeni smo što ćemo proširiti uslugu BARK Air-a na nove gradove i kroz nove rute, zadovoljavajući potražnju kupaca i donoseći naše jedinstveno iskustvo putovanja bez stresa usmjereno na pse još većem broju porodica", poručio je.

Među ostalim lokacijama iz kojih avio kompanija sada saobraća su New York, Los Angeles, London, Pariz, San Francisco, Phoenix i Miami/Fort Lauderdale.

Prema navodima kompanije, aviokompanija je dizajnirana za pse, ali nudi i prostor za ljude da se pridruže svojim ljubimcima.

Nakon što je rezervacija osigurana, vratar prikuplja informacije o svakom psu i njihovim planovima putovanja, a po dolasku psima je dozvoljeno da se sretnu s drugim životinjama na svom letu.

Avioni imaju "smirujuće feromone, muziku i boje koje štenci vole" i svi krzneni putnici imaju pristup stvarima kao što su smirujuće poslastice, štitnici za uši koji potiskuju buku i umirujuće jakne.

BARK Air preuzima iskustvo "bijelih rukavica" tipično za ljudsko prvoklasno iskustvo i preusmjerava sve to "maženje" na kučiće - od rezervacije do dolaska, do usluga u letu i iskrcaja, psi su VIP osobe i uživaju u pozitivno luksuznom, odabranom iskustvu.

"Kada se ukrcaju na brod, psi dobijaju užinu ili piće po izboru tokom uspona i spuštanja kako bi se osiguralo da ne dožive nelagodu u ušima koja je obično uzrokovana promjenama pritiska u kabini", navodi se u saopštenju kompanije.

"Pored toga, razne poslastice, grickalice i iznenađenja brenda BARK su obezbeđeni tokom leta sa namerom da se razmaze krzneni putnici i njihovi ljudi", navodi se.

Avionima upravlja čarter kompanija. Prema navodima aviokompanije, uz svaku kartu za psa ide i karta za čovjeka/vlasnika.

Dodatna sjedala mogu biti dostupna za više ljudi, međutim, uz dodatnu cijenu.

Ono što je važno istaći je da putovati ne može osoba mlađa od 18 godina. Psi moraju biti vezani na uzici na letovima, ali ne moraju biti u transporterima/sanducima.

Baš na tu temu, video je snimio i sam osnivač:

Ali karte imaju svoju cijenu.

Let od Čikaga do Njujorka košta najmanje 3.000 dolara. To je faktor koji kompanija priznaje.

"Naš cilj tokom vremena je da značajno smanjimo cijenu karata kako se povećavamo", kažu iz kompanije, prenio je NBC.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza