Najbolje plaže Egipta

13.09.2014. 11:00 / Izvor: eKapija.ba

​Plaže u Egiptu su vrlo ugodne, pjeskovite, čiste ... Ovdje se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu, s fantastičnim lokacijama za ronjenje. Dosta je mogućnosti za vodene sportove, pecanje ..

Plaže u Egiptu su vrlo ugodne, pjeskovite, čiste ... Ovdje se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu, s fantastičnim lokacijama za ronjenje. Dosta je mogućnosti za vodene sportove, pecanje ... More je vrlo bogato prelijepim šarenim ribama i prekrasnim koraljima, koji su i zaštitni znak ove zemlje i vrlo su zaštićeni.

Hurghada Marriott Beach Resort nudi luksuz, ekskluzivnost i raskoš. Osim prekrasne privatne plaže, hotel posjeduje i mali otok. Nalazi se u središtu Hurgade. Sitni, žuti pijesak, daje dodatni šmek ovom prekrasnom mjestu za nezaboravan odmor.

Agibu Beach predstavlja pravu malu oazu mira. Mala, ali spektakularna obala zadivljujuće ljepote, pružit će vam sjajan dan. Među dobrim poznavateljima svjetskih plaža, Agibu predstavlja jedno od najboljih ljetnih lokacija na svijetu.

Soma Bay se nalazi između Hurgade i Safage. Predstavlja biser Crvenog mora. Bogati morski svijet, prekrasan pijesak i tirkizno, čisto more, učinit će vaš odmor nezaboravnim. Ovo mjesto je vrlo privlačno za sportske aktivnost, kako u moru, tako i na plaži. Znatno je pridonio izuzetan položaj same plaže.

Izdvojili bismo još i Palm Beach, plažu hotela Hilton i hotela Steigenberger ...

Izvor: luxmagazine.hr

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza