Veleposlanstvo BiH u Češkoj pokrovitelj izložbe fotografija u Pragu

04.12.2015. 16:06 / Izvor: Akta.ba
Veleposlanstvo BiH u Češkoj pokrovitelj izložbe fotografija u Pragu

Istog dana, održana je i degustacija vina Vinarije Čitluk, među kojima je Žilavka, Blatina, Kameno vino, Trnjak, kao i promocija hercegovačke gastronomije.

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, a  u organizaciji  Udruženja Luka Prag i u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Hercegovina (REDAH),  u  galeriji restorana Luka Lu u Pragu otvorena je 3. prosinca 2015. godine izložba fotografija pod nazivom „Hercegovina, zemlja sunca i dobrih vina“.

Veleposlanica BiH u Češkoj Republici Danka Savić se otvarajući izložbu, zahvalila  članovima bosanskohercegovačke dijaspore Vesi Doremu, vlasniku galerije i restorana Luka Lu, te Mirku Jeličiću i Aliji Avdibegoviću na njihovoj spremnosti da podrže organiziranje događaja koji promoviraju prirodne ljepote, gastronomiju i kulturnu raznolikost Bosne i Hercegovine, kao i  gostu  iz Hercegovine Željku Nakiću, vlasniku vinarije Čitluk, koji je, ovim povodom, došao u Prag. 

Dio od pedesetak izloženih fotografija pejzaža,  spomenika kulture, narodnih nošnji  i prizora iz svakodnevnog života u hercegovačkim selima, ranije su objavljeni u promotivnim turističkim publikacijama Regionalne agencije za razvoj Hercegovine. Autori fotografija su Tihomir Crnjac, T. Bubalo, Goran Grubešić, Tomislav Miličević, fra Franjo Mabić.

Istog dana, održana je i degustacija vina Vinarije Čitluk, među kojima je Žilavka, Blatina, Kameno vino, Trnjak, kao i promocija hercegovačke gastronomije.  Šefica kuhinje restorana Romanca iz Mostara će i  naredna dva dana  pripremati  hercegovačke specijalitete u restoranu Luka Lu. Promocija hercegovačke gastronomije i vina u   Pragu  traje  od  3-6. prosinca, a izložba fotografija će biti otvorena mjesec dana.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza