Na ulazak u ovu špilju čeka se dvije godine - cijena 5.000 KM

06.09.2016. 12:15 / Izvor: 24sata
Na ulazak u ovu špilju čeka se dvije godine - cijena 5.000 KM

Bez obzira na astronomsku cijenu i dugo čekanje na ulaz, karte su se za jednu godinu rasprodale za svega 20 sati.

Bez obzira na astronomsku cijenu i dugo čekanje na ulaz, karte su se za jednu godinu rasprodale za svega 20 sati. Ulaz u ovu špilju je ograničen jer je interes prevelik

Radi se o najvećoj špilji na svijetu. Soon Dong se nalazi u Vijetnamu, duboko u nacionalnom parku  Phong Nha – Ke Bang. Ova špilja toliko je lijepa i pomalo nestvarna da zastaje dah. Nije ni čudo da je interes velik. Ali, kako bi je očuvali, ograničili su broj ulazaka pa se tako ulaznica mora kupiti dvije godine ranije. Onima koji žele vidjeti ovo prirodno čudo nije žao dati nešto više od 5.000 KM za ulaz. Ipak je to iskustvo koje se pamti cijelog života.

Špilja Soon Dong dugačka je devet kilometara, a visoka prosječno 200 metara. Kad uđete u nju, kao da ste ušli u neki sasvim drugi svijet. Kroz nju prolazi rijeka, a u njoj se nalazi više manjih špilja i đungla. 

Otkrivena je 1991. godine, ali je za posjetitelje otvorena tek prije tri godine. Godišnje je može razgledati 500 ljudi i to organiziranim izletima u razdoblju od januara do augusta. Izlet traje pet dana tijekom kojih se propješači oko 40 kilometara.

Pogledajte video u kojem možete pogledati koliko je prekrasna:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza