Dva puta maži jednom jedi, palačinke sa piletinom
Dva puta maži jednom jedi, palačinke sa piletinom.
Dva puta maži jednom jedi, palačinke sa piletinom
Sastojci:
Brašno pšenično Zlatni puder 200g
Brašno kukuruzno 50g
Surutka ½ lit
Jaja 3 kom
Mlijeko 1dl
So 2 kašikice
Maslinovo ulje 1dl
Pileći odkošteni karabatak 400g
Crveni luk 50g
Mrkva 50g
Peršunov list 10g
Bijeli luk 1 češanj
Bijeli biber 1 kašikica
Priprema:
U dublju posudu umutiti jaja, dodati mlijeko, maslinovo ulje i so. Zatim doliti pola litra surutke i sve zajedno umutiti, u masu dodavati pšenično brašno Zlatni puder i kukuruzno brašno pa mutiti da se sastojci sjedine i dobije željena gustoća mase za palačinke. Dobijenu masu procijediti i peći palačinke na srednje jakoj vatri.
Pileći karabatak skuhati u slanoj vodi sa mrkvom, crvenim lukom, peršunom i bijelim lukom, soli i bijelim biberom. Kada je meso skuhano u blenderu meso izmiksati sa malo supe u kojoj se kuhalo meso. Dosoliti i dodati bijeli biber. Sa pripremljenim namazom puniti palačinke i poslužiti kao toplo predjelo. Po želji dekorisati sa svježim listom peršuna.
Prijatno!
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.