Dobar palačinak i željezna vrata otvara

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Dobar palačinak i željezna vrata otvara

U dubljoj posudi umutiti jaja, dodati mlijeko, sok od grejpa, maslinovo ulje i sitni šećer.

03.03.2017. 10:57 / Izvor: Akta.ba

DOBAR PALAČINAK I ŽELJEZNA VRATA OTVARA

Sastojci:

Brašno pšenično Zlatni puder 200g

Brašno rižino 50g

Mlijeko 1dl

Jaja 2 kom

Sok od 1 grejpa

Šećer sitni 1 kašikica

Cimet mljeveni 2 kašike

Maslinovo ulje 1dl

Jabuke 400g

Med 50g

Maslac 20g

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, dodati mlijeko, sok od grejpa, maslinovo ulje i sitni šećer. Zatim doliti pola litra vode i sve zajedno umutiti. U masu dodavati pšenično pa rižino brašno i mutiti da se sastojci sjedine. Po potrebi dodati vode da se dobije željena gustoća mase za palačinke. Palačinke peći palačinke na srednje jakoj vatri.

Jabuke oguliti pa naribati zatim ih lagano dinstati na maslacu, dodati med i cimet pa miješati da se sjedine. Sa pripremljenom masom puniti palačinke.

Prijatno!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza