Palačinke na tanjiru
Na palačinke servirati voće isječeno na željene oblike.
PALAČINKE NA TANJIRU
Sastojci:
Brašno od heljde 100g
Pšenično brašno Zlatni puder 150g
Mlijeko 2dl
Jaja od prepelice 6 kom
Stampi krem 350g
Grožđe bijelo 100g
Grožđe crno 100g
Šljiva svježa 100g
Nektarina 100g
Banana 100g
Narandža za sok 200g
Šećer smeđi 2 kašike
Maslinovo ulje 0,5 dl
Priprema:
Umutiti jaja od prepelice, mlijeko, smeđi šećer, maslinovo ulje, i sok od narandže, doliti ½ lit. Vode. U masu dodavati brašno od heljde i Zlatni puder, mutiti da se dobije željena gustoća mase. Palačinke peći na klasičan način sa obje strane, namazati Stampi kremom i servirati na tanjir. Na palačinke servirati voće isječeno na željene oblike.
Prijatno!
Foto Adis Ćutahija
https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka
http://klubljubiteljapalacinaka.ba/
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.