Palačinke na tanjiru

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Palačinke na tanjiru

Na palačinke servirati voće isječeno na željene oblike.

08.08.2017. 10:13 / Izvor: Akta.ba

PALAČINKE NA TANJIRU

Sastojci:

Brašno od heljde 100g

Pšenično brašno Zlatni puder 150g

Mlijeko 2dl

Jaja od prepelice 6 kom

Stampi krem 350g

Grožđe bijelo 100g

Grožđe crno 100g

Šljiva svježa 100g

Nektarina 100g

Banana 100g

Narandža za sok 200g

Šećer smeđi 2 kašike

Maslinovo ulje 0,5 dl

Priprema:

Umutiti jaja od prepelice, mlijeko, smeđi šećer, maslinovo ulje, i sok od narandže, doliti ½ lit. Vode. U masu dodavati brašno od heljde i Zlatni puder, mutiti da se dobije željena gustoća mase. Palačinke peći na klasičan način sa obje strane, namazati Stampi kremom i servirati na tanjir. Na palačinke servirati voće isječeno na željene oblike.

Prijatno!

Foto Adis Ćutahija

https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka

http://klubljubiteljapalacinaka.ba/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza