Poznata kuharica sa 24 kitchen, Lorraine Pascale boravi u Sarajevu

18.08.2017. 13:34 / Izvor: Akta.ba

Lorraine trenutno šeta glavnim gradskim ulicama, bez saleve novinara za sobom, jer njen dolazak u glavni bh. grad nije najavljen.

Lorraine Pascale, biši model i poznata kuharica, čiji se TV emisije “Fast fresh and Easy” i “How to be a better cook” emituju na BBC-u, a gledaju u više od 70 zemalja svijeta, u posjeti je Sarajevu.

Lorraine trenutno šeta glavnim gradskim ulicama, bez saleve novinara za sobom, jer njen dolazak u glavni bh. grad nije najavljen, ali njeno prisustvo zabilježio je muškiportal. Razlog njenog dolaska je Sarajevo Film Festival / boravi u hotelu Evropa / kako je podijelila na svom Instagram profilu. Iako za sada nije poznato za koji event će ova vrhunska kuharica spremati delicije, svakako boravak će iskoristiti da proba bosansku kuhunju.

"Nakon napornog dana razmišljam o poruci koju želim poslati na film festivalu. Na svom proputovanju, na letu od Pise – Rima – Beograda – Sarajava, upoznala sam sjajne ljude, a jedva čekam da probam ovdašnju lokalnu hranu", izjavila je Lorraine sinoć.

Jutros je obišla i Eating point festivala: “Trenutno šetam ulicama Sarajeva, gdje se održava festival i prelijepo je”, podjelila je Lorraine na svom Instagram profile.

Bivša manekenka koja je sarađivala sa svjetskim dizajnerima kao što su Channel, Lagerfeld, Yves Saint Laurent, a na pisti šetala sa Naomi Campbell i Kate Moss, odrekla se takvog života u potrazi za onim što će ispuniti njenu dušu, i nakon 30-tih otkrila je da je to kuhanje. Ima diplomu Međunarodne kulinarske akademije za slastičare. Radila je u najboljim restoranima svijeta , a sada ima svoju kompaniju za proizvodnju svečanih kolača.

Bh. TV publici poznata je po emisiji “Jednostavni recepti iz pećnice” u kojoj Lorraine dijeli svoje tajne, strast i znanje o pečenju slastica te razne ukusne recepte, a koja se emituje na kanalu 24kitchen.

Izvor: muškiportal.com

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza