Bajramske palačinke

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Bajramske palačinke

Novi recept za palačinke

01.09.2017. 09:44 / Izvor: Akta.ba

Bajramske palačinke

Sastojci:

Brašno Zlatni puder 250g

Mljeveni orah 300g

Med 400g

Mlijeko Natura  2dl

Jaja 3 kom

Šećer sitni 1 kašika

Limun 1kom

Maslinovo ulje 0,5 dl

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje i šećer, zatim doliti vodu (oko ½ lit), sve umutiti pa dodavati brašno Zlatni puder uz stalno miješanje.

 Palačnke peći na klasičan način sa obje strane na srednje jakoj vatri.

U drugoj posudi pomiješati mljevene orahe sa medom, dodati sok od limuna i sve dobro izmiješati.

Palačinak sataviti na tanjir ili u kalup od torte, posuti sa pripremljenim orasima i rastanjiti po palačinku, zatim staviti drugi palačinaka. Ponoviti postupak dok ima mljevenih oraha, ili da se dobije 4 do 6 slojeva.

Sačekati da palačinke malo odstoje pa ih isjeći kao baklavu i poslužiti. Po želji palačinke preliti sa medom i dekorisati sa orah jezgrom.

Prijatno!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza