Rekordna posjeta skijaša Jahorini

20.02.2018. 07:54 / Izvor: Akta.ba
Rekordna posjeta skijaša Jahorini

U jednom danu na skijalištu je bilo preko 5.500 zadovoljnih korinika žičara i ski liftova, čime je oboren još jedan rekord na Jahorini.

Rekordna posjećenost od gotovo 20.000 skijaša i bordera predstavlja nezapamćen rezultat. U jednom danu na skijalištu je bilo preko 5.500 zadovoljnih korinika žičara i ski liftova, čime je oboren još jedan rekord na Jahorini.

15.02. je ostvarena i milionita vožnja, što se do sada nije dogodilo u toku jedne sezone i to je pravi pokazatelj da je Jahorina postala skijalište u kojem je odnos kvaliteta i cijene najbolji u regionu.

"Zahvaljujemo se svim skijašima koji su protekla četiri dana proveli na Jahorini i uživali na novouređenim stazama, prelijepom februarskom suncu, snijegu i fantastičnoj planinskoj atmosferi", kažu iz OC Jahorina.

Da su pozitivni rezultati ove zimske sezone kontinuirani, dokazuje i to da su već sredinom februara dostigli i prevazisli i broj skijaša, i broj vožnji i prihode, odnosno sve parametre za cijelu prošlu zimsku sezonu.

Na skijalištu Jahorina skijašima i borderima su trenutno na raspolaganju svih 7 instalacija, svih 35km staza i dva poligona za obuku, a savršeni uslovi za skijanje su najavljeni do kraja februara, dok za sljedećih pet dana, po prognozi, svaki dan očekujemo sniježne padavine koje će još poboljšati uslove za skijanje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza