Kulinarsko takmičenje na Gast Festu pod palicom Udruženja kuhara u BiH

16.03.2018. 10:16 / Izvor: Akta.ba

Takmičari kuhaju zanimljiva jela od tradicionalnih domaćih specijaliteta do egzotičnih, a posebna pažnja i ocjenjivanje se odnosilo na jela od piletine.

Udruženje kuhara u BiH na Gast Festu angažirano je kao žiri u ocjenjivanju kulinarskog natjecanja, na kojem su se takmiče vrhunski kuhari iz zemalja regije, kao što je njemački kuhar Robert Koch ali i prošlogodišnji pobjednici jednog od najpopularnijih kulinarskih showa u regiji "Tri, dva, jedan Kuhaj", Domagoj Žulj i Morana Mijač, naravno tu su i značajna imena bh. kulinarstva.

Hamid Kujraković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane ispred Udruženja kuhara u BiH, za Akta.ba je kazao je na žiriju težak zadatak, jer je riječ o vrhunskim imenima svijeta kulinarstva i sva ta jela su posebna na svoj način.

Takmičari kuhaju zanimljiva jela od tradicionalnih domaćih specijaliteta do egzotičnih, a posebna pažnja i ocjenjivanje se odnosilo na jela od piletine.

Pobjednike ovog takmičenja powered by Perutnina ptuj BH očekuju i jako vrijedne nagrade, a za prvo mjesto to je kamion pun robe za njihov restoran.

Kujraković je istako kako je Gast Fest jedna dobra priča gdje se povezuju potrošači sa proizvođačima, posebno domaćim hotelima, restoranima sa ljudima koji kroz svoje objekte distribuiraju te proizvode.

"Ukoliko se ne izgubi smisao cijelog ovog koncepta, mogla bi ovo da bude jako bitna i kvalitetna manifestacija za sektor ugostiteljstva. Sajam doprinosi stvaranju dobrih rezultata i afirmaciji domaćih proizvođača iz svih segmenata ugostiteljstva i hotelijerstva, a i dobra je prilika da se predstave neki novi proizvodi direktno korisnicima njihovih usluga", kazao je Kujraković.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza