Palačinke bez glutena

28.07.2018. 07:56 / Izvor: Akta.ba
Palačinke bez glutena

Palačinke peći na klasičan način i kada su palačinke gotove  servirati sadžemom od šipka, bobičastim voćem i listićima mente.

PALAČINKE BEZ GLUTENA

 

Priprema:

U posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer i vodu. Zatim dodavati rižino brašno i kukuruzno pa mutiti da se dobije željena gustoća mase za palačinke.

Palačinke peći na klasičan način i kada su palačinke gotove  servirati sadžemom od šipka, bobičastim voćem i listićima mente.

Sastojci:

Rižino brašno 100g

Kukurzno brašno 50g

Džem od šipka 150g

Bobičasto voće 200g

Mlijeko natura MI99 2dl

Jaja 2 kom

Maslinovo ulje 2 kašike

Šećer 1 kašika

Prijatno!

Foto: Samija Kujraković

https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka

http://klubljubiteljapalacinaka.ba/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza