Jahorinske staze danas zvanično otvorene za skijanje

29.11.2018. 15:51 / Izvor: Akta.ba
Jahorinske staze danas zvanično otvorene za skijanje

Za kraj novembra, OC Jahorina je sve skijaše obradovao sa viješću da su danas zvanično pustili skijalište u rad i da već skijaši uživaju u novim odlično pripremljenim stazama.

Za kraj novembra, OC Jahorina je sve skijaše obradovao sa viješću da su danas zvanično pustili skijalište u rad i da već skijaši uživaju u novim odlično pripremljenim stazama. Zahvaljujući dobroj pripremi skijaške sezone, svim investicionim i infrastrukturnim radovima sprovedenim u prethodnom periodu Jahorina se opet može pohvaliti da je ski centar koji je prvi u regionu počeo sa radom.

Danas je još jedan veliki dan za Jahorinu, Jahorinska ski karta je dobila na vrijednosti, poslije saradnje sa slovenačkim ski centrima, danas je na sajmu Expozim potpisan sporazum o saradnji Olimpijskog Centra Jahorina i JP Skijališta Srbije. Direktori ovih preduzeća, Ljevnaić i Ćika, uz prisustvo direktora Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića, potpisali su sporazum koji podrazumijeva razmjenu ski karata.

Vlasnici sezonskih ski karta sa Jahorine će moći da besplatno skijaju na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini i obrnuto.   

"Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost. Želio bih premijerno da kažem da ski centar Jahorina od danas zvanično počinje sa radom, da su staze odlično pripremljene sa najboljim kombinacijom prirodnog i vještačkog snijega i da ćemo sve do kraja ski openiga, odnosno do 16.12. imati popust na ski karte od 70%.", izjavio je Ljevnaić.

On je pozvao sve da posjete Jahorinu, da dođu da se zabave na predstojećim muzičkim spektaklima 01.12. na koncertu Svetlane Ražnatović, 15.12. na koncertu Crvene jabuke i 29.12. na prednovogodišnjem koncertu Lepe Brene, i da se uvjere u njene ljepote, jer kako je rekao ko jednom dođe uvijek će se vraćati na ovu olimpijsku ljepoticu.

"Skijališta Srbije su u prethodnom periodu već imala ovakav vid saradnje sa OC Jahorina, ali i sa slovenačkim i crnogorskim skijaškim centrima. Smatramo da reginalno povezivanje može mnogo da doprinese razvoju turizma i jedne i druge strane, ali i da kroz ovakvu saradnju razmjenimo iskustva i unaprijedimo ponudu naših ski centara", rekao je direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika.

On je istakao da je ski centar Kopaonik najveći skijaški centar u regionu i najatraktivnija zimska turistička destinacija. "Iako na skijanje u Srbiju dolazi puno turista iz Republike Srpske, očekujemo da će ovakva ponuda i ova saradnja biti dodatni motiv da se lično uvjere o visini kvaliteta skijanja u našim ski centrima. Takođe, smatram i da je važno da skijaši koji skijaju na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku imaju prilike da vide kako izgleda ski centar Jahorina. Upravo njihovo iskustvo koje nam prenose rađa zdravu konkurenciju i daje podstrek da budemo što bolji. Nadamo se da će što veći broj skijaša tokom ove zime iskoristiti ovu pogodnost i da će uživati u skijanju", rekao je direktor Dejan Ćika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza