Tunjevina i palačinke
U posudi umutiti brašno, jaja, maslinovo ulje, sol i mlijeko u masu za palačinke. Po potrebi sa vodom dotjerati gustoću.
TUNJEVINA I PALAČINKE
Brašno pšenično 250g
Tunjevina iz konzerve 360g
Mrkva 30g
Celer korijen 30g
Maslac 60g
Bijeli luk 1 češanj
Limun 1kom
Bijeli biber 1 kašikica
Mlijeko ½ lit
Sol 1 kašika
Crne masline bez košpe 100g
Šeri paradajz 100g
Vlasac 10g
Peršun list 10g
Maslinovo ulje 1dl kašike
Priprema:
Celer korijen, mrkvu, bijeli luk skuhati, dodati bijeli biber. Povrće ocijediti od tečnosti pa staviti u blender, dodati sok od jednog limuna, maslinovo ulje i rastopljeni maslac. Sve izblendati i sa pripremljenim namazom mazati palačinke, dekorisati sa maslinama, paradajzom i svježim začinskim biljem.
U posudi umutiti brašno, jaja, maslinovo ulje, sol i mlijeko u masu za palačinke. Po potrebi sa vodom dotjerati gustoću.
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.