Pauza / KULTURA I FILM

Vitezovi naoružani do zuba stižu u svibnju u Stolac

20.04.2018. 11:15 / Izvor: Agencije

Četvrti srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča'' održati će se 18. i 19. svibnja na starom Vidoškom gradu iznad Stoca.

Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošlih godina privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Za svibanjsku manifestaciju najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku. Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz centra grada, u petak, 18. svibnja u 16:00 sati označit će se početak manifestacije. 

Svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16:30 sati. Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl Holloenekhungarica u 17:00 sati, nakon kojeg slijede stalni gosti stolačke Tarče plesna skupina Kontea. 

Oba dana planirane su i različite radionice. Tako će posjetitelji Tarče oba dana imati priliku nazočiti radionicama keramike, mačevanja te streličarstva.

Posjetitelji će moći upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a posebno će se predstaviti slovačka povijesna postrojba Ursus. U 19:30 sati, oba dana, održat će se bitke za Vidoški grad.

U petak je to Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule. Nakon bitki, oba dana, u 20:30 sati bit će upriličen Vatreni show, a nakon toga nastup DJ-a. Početak programa u subotu je u 17:00 h. Cilj ''Stolačke tarče'' je oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca, kažu organizatori. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza