Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Zabava za sve generacije: Zvanično otvorena manifestacija "Ljeto na Vilsu"

01.07.2021. 12:43 / Izvor: Akta.ba

Na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu u srijedu, 30. juna ove godine upriličeno je zvanično otvorenje manifestacije "Ljeto na Vilsu".

Brojne Sarajlije, te gosti iz javnog i kulturnog života mogli su uživati u odličnoj svirci „Sarajevo Jazz Guerille“, a uvertira za lijepu muzičku noć bio je nastup dječijeg hora „Princess krofne“ koji je izveo pjesmu „Sarajevo, ljubavi moja“.

Prisutnim gostima se obratio Nedim Lipa, generalni direktor SDC-a.

"Događaj „Ljeto na Vilsu“ je nastao na platformi ljetnog parka Hastahana, kojeg su organizirali Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje građana ZUP Baščaršija, dvije nevladine organizacije koje, pored "Ljeta u parku – Hastahana", realiziraju Sarajevo Holiday Market, Sarajevo Summer Market, izdaju Sarajevo Navigator i realiziraju Sarajevo Ramazan festival. "Ljeto u parku – Hastahana" smo koncipirali da bude zabava za cijelu porodicu, tako da će i "Ljeto na Vilsu" u naredna tri mjeseca, sve do 1. oktobra, ponuditi pregršt zabavnih sadržaja za cijelu porodicu. Hvala našim partnerima i sponzorima, hvala firmi Inlux koja je privatni vlasnik ovog prostora i koja nam je ovaj prostor ustupila, hvala svim dobrim ljudima koji svojom energijom upotpunjavaju ovaj događaj", kazao je Nedim Lipa.

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, također je pozdravio prisutne i zahvalio se organizatoru na lijepoj atmosferi i uloženom trudu da okupi građane na događaju „Ljeto na Vilsu“.

 

"Nadam se da će ova priča „Ljeto na Vilsu“ postati tradicionalna i da neće biti samo ljeto na Vilsu, već će biti i zima na Vilsu. U ovom ili nekom drugom prostoru. Energija koju ima SDC i generalni direktor Nedim Lipa je energija koju zajedno želimo donijeti u Općinu Novo Sarajevo i Vilsonovo šetalište. Općina Novo Sarajevo uvijek podržava dobre projekte i želimo da Novo Sarajevo u stvari bude novi centar Sarajeva, da osim građana i građanki Sarajeva i Novog Sarajeva ovdje vidimo i turiste. Uživajte, dobro se zabavljajte i provedite ljeto na Vilsu sa osmijehom", rekao je Hasan Tanović.

"Ljeto na Vilsu" po prvi put će se dešavati na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu, u Općini Novo Sarajevo na adresi Filipa Laštrića bb, odnosno na parkingu firme Inlux između Hotela Novotel – Bristol i zgrade Elektroprivrede BiH, a trajat će do 1. oktobra.

"Ljeto na Vilsu" osmišljeno je da sve do kraja ljeta bude mjesto zabave za Sarajlije i posjetitelje Sarajeva i ponudi atraktivne sadržaje za sve generacije. Događaj započinje gledanjima utakmica EURA 2021. na LED ekranu, uz koje su organizovane i razne druge zanimljivosti posvećene"najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu".

Po završetku smotre najboljih fudbalskih klubova Starog kontinenta, manifestacija "Ljeto na Vilsu" svojim posjetiteljima će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima ponuditi svirke uživo. Nastupat će klupski muzičari sa repertoarom pop, rock, jazz i blues standarda, a nekoliko puta tokom trajanja manifestacije bit će organizirani i nastupi poznatijih izvođača. Jedan od sadržaja događaja bit će i Ljetno kino, sa programom filmskih klasika za djecu i odrasle. U sklopu "Ljeta na Vilsu" bit će postavljeni sportski tereni za odbojku i fudbal na pijesku, mali nogomet i košarku, a posebna pažnja bit će posvećena sadržajima za najmlađe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza