"Hadžići, think pink!": Savjet za roditelje, zabava za mališane

30.08.2019. 12:38 / Izvor: Akta.ba
'Hadžići, think pink!': Savjet za roditelje, zabava za mališane

Nakon niza besplatnih ultrazvučnih i mamografskih pregleda Udruženje oboljelih "Rubin" iz Hadžića, u subotu 31.08.2019 godine organizuje druženje za malu raju.

Nakon niza besplatnih ultrazvučnih i mamografskih pregleda Udruženje oboljelih "Rubin" iz Hadžića, u subotu 31.08.2019 godine organizuje druženje za malu raju.

"Članice Udruženja Rubin do sada su uradile 3000 ultrazvučnih pregleda od toga je veliki broj njih bio besplatan, te 250 besplatnih mamografija. Svjesni smo koliko to znači stanovnicima općine Hadžići, posebno stanovnicima ruralnih dijelova iste. Naravno, trudit ćemo se da nastavimo dalje sa promocijom zdravlja i pružanja podrške osobama oboljelih od raznih tumora, ali i drugih oboljenja. Iz svojih primjera znamo da je teško, ali isto tako znamo da je i moguće izači kao pobjednik iz borbe sa ovim oboljenjima" , rekao je Maid Đelilović, koordinator za medije u Udruženju Rubin.

"U subotu 31.08.2019 godine će u organizaciju "Think pink" u 24 grada biti započeta akcija registracije učesnika za Race for the cure. Jedan od gradova u kojima će se građani moći registrovati su i Hadžići.

Registracija košta 10 KM, a sredstva koja se prikupe bit će raspoređena u kupovinu paketića prve pomoći za novooperisane žene te mamografske preglede, kojih je do sada na području općine Hadžići bilo 250." - rekla je Esma Šehić predsjednica Udruženja Rubin.

"Osim registracije za utrku za najmlađe sugrađane smo pripremili nekoliko zanimljivih društvenih igara. a za najbolje smo obezbjedili i nagrade tako da pozivamo roditelje da dođu u subotu ispred TC Hoše u Hadžićima", dodao je Đelilović.

Program simboličnog naziva "Hadžići, think pink!" bit će održan u subotu 31.08.2019 godine sa početkom u 11:00 sati na platou ispred TC Hoše.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza