Pleteni radovi bh. žena u Japanu, Francuskoj, Belgiji, Engleskoj (Video)

01.12.2019. 17:01 / Izvor: Fena
Pleteni radovi bh. žena u Japanu, Francuskoj, Belgiji, Engleskoj (Video)

Pleteni ručni radovi članica Udruženja žena ''Udružene'' i njihovih saradnica prodaju se u buticima širom svijeta.

Pleteni ručni radovi članica Udruženja žena ''Udružene'' i njihovih saradnica prodaju se u buticima širom svijeta, u Japanu, Francuskoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Engleskoj i drugim državama.

Ljubav prema poslu i udruženost, tvrdi instruktorica pletenja Seida Avdić, rezultirali su uspjehom. U Udruženju je zaposleno osam žena, a 400 žena zarađuje saradnjom s njima. Osnovani su u Sarajevu prije sedam godina, a mrežu šire u čitavoj BiH.

"Radimo za strano tržište. Klijenti nam pošalju narudžbe i materijal, naše žene to zaduže i rade kod kuće", kazala je Avdić u razgovoru za Fenu te dodala da imaju sve više klijenata van granica Bosne i Hercegovine.

Imaju osam velikih klijenata, ističe, koji naručuju velike količine ručnih radova.

"U svijetu se čulo za naš rad", rekla je Avdić, naglašavajući da su klijenti s kojima rade zadovoljni i da saradnja i narudžbe rastu.

Kaže da najviše proizvoda, a to su džemperi, šalju u Belgiju, te da su u prošlom mjesecu samo za jednu klijenticu poslali oko 900 džempera.

Ističe da svi klijenti traže sve veći broj proizvoda, jer su, kako je navela, bh. žene pokazale kvalitet i kreativnost, timski rad i sposobnost da ispoštuju ono što se traži od njih.

"'Udružene' mogu sve, ono što klijent naruči, mi ispunimo", rekla je Avdić navodeći da najviše pletu kape, šalove, rukavice, džempere, bedževe, prsluke...

Udruženje ''Udružene'' osnovano je 2012. godine u Sarajevu, bave se izradom ručnih radova, a danas i jučer su u Sarajevu u okviru aktivnosti koje su nazvale ''Vikend pletenja sa Udruženim'', organizirale radionicu i druženje članica sa građanima. Pozvale su sve zainteresirane žene da se učlane u Udruženje.

Kažu da svaku zainteresiranu i kreativnu ženu mogu naučiti da radi, da joj bude zabavno, terapijski, ali i korisno.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza