Zimska čarolija na Skenderiji u punom sjaju, ove godine i tobogan od 30 m

08.12.2021. 11:03 / Izvor: N1
Zimska čarolija

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i ove godine je priuštilo Sarajlijama uživanje u Zimskoj čaroliji na Skenderiji.

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i ove godine je priuštilo Sarajlijama uživanje u Zimskoj čaroliji na Skenderiji.

Ovaj jedinstven događaj u Sarajevu svečano je otvoren 29. novembra, kao uvertira u novogodišnje praznike, a kod građana izaziva oduševljenje.

Ove godine, pored najvećeg klizališta na otvorenom i čarobnih svjetlosnih dekoracija, najmlađi, pa i oni malo stariji, uživaju i u spuštanju niz ledeni tobogan, koji je 30 metara dug i šest metara visok.

Uputstvo za upotrebu Ledenog tobogana:

Također, posjetioci mogu uživati i u gastronomskoj ponudi te kupovi suvenire na štandovima u kućicama.

U slučaju konstantnih padavina (kiša, snijeg) zbog sigurnosti posjetilaca, klizalište i ledeni tobogan neće biti u funkciji, a trenutno stanje na klizalištu mozete pratiti na ovom linku.

Direktor Centra Skenderije Amer Kapo istaknuo je da se trude osigurati odlične uslove, kvalitetan led i sve ostale aspekte koje boravak čine ljepšim i ugodnijim.

"Nekada se dese i mali propusti, posebno na početku, te se zbog njih iskreno izvinjavamo ali vas i ohrabrujemo da nam uputite kritiku i na njih skrenete pažnju kako bi ih u što kraćem roku ispravili. Na kraju možda i jesam subjektivan, ali pogled na ovu fotografiju mi daje za pravo da kažem da je ova lokacija trenutno jedna od najljepših na svijetu kada su u pitanju zimski marketi", kazao je Kapo.

Termin klizanja koji traje jedan sat košta 4 KM, a klizalište je otvoreno od 10 do 21 sat. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza