Eko HUB Blagaj održao još jednu akciju čišćenja na spomeniku prirode - Bunski Kanali

06.03.2022. 11:11 / Izvor: Akta.ba

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je akciju čišćenja jučer na lokaciji – Bunski Kanali.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je akciju čišćenja jučer na lokaciji – Bunski Kanali.  

Ovu akciju članovi Eko HUB-a Blagaj održali su zajedno sa članovima Ekološke udruge Majski Cvijet, Sportsko ribolovno društvo 'Neretva 1933',volonterima Omladinskog kluba Novi Val.

Prilikom posjete Bunskim Kanalima asocijacije studenata - Prirodno-matematički fakultet Sarajevo (PMF) su se također priključili lokalnoj inicijativi na Bunskim Kanalima.

U toku ove akcije sakupljeno je ukupno 50 vreća otpada, i očišćeno 850 m2 desne obale rijeke Neretve na Bunskim Kanalima, sa ukupno 82 učesnika.

Svim učesnicima bila je obezbjeđena hrana, osvježenje kao i oprema za čišćenje od strane organizatora.

"Pozivamo sve građane Grada Mostara, kao i građane na području svih lokalnih zajednica u Bosni Hercegovini, pa i širom planete Zemlje da čuvamo okoliš i budemo odgovorniji prema okolišu kako bi ga zaštitili od daljeg izumiranja i pomogli prirodi da se izbori protiv plastike kao i raznog drugog otpada. Zahvaljujemo se svim građanima koji su učestvovali u akciji čišćenja ovog spomenika prirode.", izjavila je Emina Lulić, Eko HUB Blagaj

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta "Misli o prirodi!" koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza