Svečanom ceremonijom u Zoo vrtu Bingo završen Eko Kids challenge

14.05.2022. 07:32 / Izvor: Akta.ba
EKO KIDS Challenge

EKO KIDS Challenge projekat, koji je posvećen upravo generacijama od prvog do devetog razreda osnovnih škola, okupio je više od 15 osnovnih škola sa prostora TK.

Ove godine Radio Kameleon proslavlja 30. rođendan a na ovu veliku godišnjicu željeli su dati društveno odgovorni pečat uključujući one najvažnije od svih nas – naše najmlađe.

"U ekološkoj revoluciji koja se globalno širi dok smo mi nerijetko najzagađenija regija u Europi moramo promišljati o načinu na koji odgajamo generacije koje stasavaju starajući se o tome da iste shvate kako i na koje načine moramo brinuti o našoj životnoj sredini", saopćeno je.

EKO KIDS Challenge projekat, koji je posvećen upravo generacijama od prvog do devetog razreda osnovnih škola, okupio je više od 15 osnovnih škola sa prostora TK od kojih smo dobili nešto više od 170 crteža sa porukama kako to djeca vide našu zdraviju životnu sredinu.

Nakon dva mjeseca predstavljanja svih likovnih radova, glasanja publike i žirija kroz polufinale i finale ovaj izazov predstavio je najbolje crteže.

eko kids challenge

12. maja svi superfinalisti/ce okupljeni su u Zoo vrtu Bingo na svečanoj dodjeli priznanja kroz koju su imali priliku zajednički prošetati sa Almom Karić, voditeljicom ove prekrasne atrakcije, upoznati jedni druge i preuzeti svoje zaslužene nagrade.

Vrijedne nagrade obezbijedili su prijatelji projekta: kompanija EKO ŽIVOT Tuzla, kompanija Bingo i Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ koji će ugostiti razrede mališana koji su osvojili prva tri mjesta u ovom takmičenju.

Također, sve škole koje su učestvovale kroz svoje đake u ovom konkursu primile su priznanja od Radio Kameleona uz simbolični poklon prijateljstva – sadnicu koju će zasaditi u dvorištima svojih škola.

Čitav projekat ne bi bio moguć bez velike podrške Vlade TK, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona te, Pedagoškog zavoda TK koji je bio ključna spona između naše kuće i osnovnih škola.

"Dok čekamo neka naredna druženja želimo podsjetiti kako su nas kroz EKO Kids challenge upravo ovi sjajni mališani podsjetili kako možemo i moramo biti svakodnevno bolji primjer a oni svakako žele bolju budućnost za sve nas", navode iz Radio Kameleona.

eko kids challenge

Najviše glasova na instagram stranici Radio Kameleona osvojili su:

Arabela Salihbegović
Hana Kadrić
Iman Efendić

Odabirom žirija nagradu za najbolji crtež dobili su:

Neven Ostojić
Dženana Gruhonjić

Majra Zukić

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza