Ćeif pižama, Aferim gaće, Merak štucne: Nova Alma Ras kolekcija po ćeifu Martine Saire

14.10.2022. 13:51 / Izvor: Akta.ba
moj ćeif kolekcija
OTVORI GALERIJU

Ćeif pižama, Haman potkošulja, Aferim gaće, Šarmer gaće, Hanuma style i Merak štucne jedinstvena su imena modela nove Alma Ras kolekcije by Martina Saira.

Ćeif pižama, Haman potkošulja, Aferim gaće, Šarmer gaće, Hanuma style i Merak štucne jedinstvena su imena modela nove Alma Ras kolekcije by Martina Saira.

Ovim nazivima, ideja je bila da se ožive riječi i uspomene iz vremena nana i baka, a kolekciji da se da novi - stari pečat.

Dugogodišnja saradnja između Sedine Memagić, kreativne direktorice brenda Alma Ras i Martine Saire iznjedrila je jednu unikatnu i fantastičnu priču nazvanu MOJ ĆEIF. U pitanju su najmekaniji i najugodniji modeli za naše najmlađe, koji imaju za cilj da potaknu dječiju maštu, stvore zajedničke trenutke i ostave kao uspomenu svoj umjetnički rad iz djetinjstva.

"Inspiraciju za Moj Ćeif dječiju kolekciju pronašla sam u svojoj djeci, a dio ilustracija koje nose ovu kolekciju uradila je moja kćerka Ema i zato sam jako vezana za ovaj projekt koji smo radili iz čiste ljubavi. Pored tih ilustracija dva važna motiva su jabuka i šljiva, voćke koje su s našeg podneblja i koje me podsjećaju na djetinjstvo", istakla je Martina Saira.

alma ras

Tako je izbor pao na snimanje u prirodnom okruženju u Brezi, na plantaži "Baš - Bašča", gdje su djeca uživala izražavajući svoju maštu kroz smijeh, igru i bojenje.

Glavna zvijezda ove kolekcije je “Moj Ćeif Pidžama” koja dolazi u posebnom pakovanju sa tri flomastera osnovnih boja s kojima djeca trebaju po svom ćeifu da naprave nešto svoje, što ih uveseljava, a ujedno je mamama uspomena za cijeli život. ŠARMER GAĆE za dječake nose glavni motiv kolekcije #mojćeif –šljivu i AFERIM SLIP za djevojčice čiji glavni motiv je #mojćeif – jabuka, voćke s našeg podneblja koje kreatoricu vezuju za njeno djetinjstvo. Kreirane pažljivo od visokokvalitetnih materijala postat će omiljeni slip vašeg dječaka i djevojčice, te će posebno sigurne biti za njihovu kožu. Dio kolekcije je i HAMAN POTKOŠULJA, koja će milovat kožu mališana i učiniti ih posebno radosnim, dok će kod roditelja probuditi posebne emocije. Zašto se zove «haman potkošulja» jer je dizajnom i kvalitetom takva da se može nositi i kao majica. HANUMA STYLE – fashion til providna roklja, proizvest će mnogo pozitivne energije i radosti. Djevojčice će je rado nositi zbog njene orginalnosti, a njihova mašta će ih odvesti gdje god požele. Oslikana je motivima šljive i providna je tako da se može na različite načine kombinirati; da li preko pidžame, ili preko hlača, ili na leggings. Jedva čekamo da vidimo njihov styling. MERAK ŠTUCNE – i za djevojčice i za dječake su dokoljenke, čarapice za sve prilike koje se lako daju kombinirati. Pravljene od visokokvalitetnog materijala sa diskretnim slovima «ĆEIF» kako bi svaki korak u njima bio zanimljiv i kako bi zakoračili u svijet mašte.

"Uživajte u ugodnosti, mekoći, nježnosti materijala i, djeco, svojom maštom uveselite svoje minute pred spavanje i ispunite snove ljepotom boja i šarenilom crteža na svojim pidžamama. Sreća ulazi u kuću gdje se čuje smijeh, a igra bojama i materijali koji miluju ispunit će kuću vedrinom i radošću", poručuje Martina.

Uskoro vaše najmlađe očekuje i natječaj za najmaštovitiji dizajn pidžama, stoga obavezno pratite Alma Ras Instagram stranicu, a limitiranu liniju možete pogledati na shop-u.

Pored Alma Ras marketing tima, male video zapise i fantastične fotografije potpisuje njihov dugogodišnji saradnik Edvin Kalić, a grafička dizajnerica zaslužna za “oživljene” nacrte Martinine kćerke Eme je Ida Šarenac.

alma ras

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza