Općina Novo Sarajevo pripremila zdrave paketiće za osnovce

21.10.2022. 15:41 / Izvor: Akta.ba
Općina Novo Sarajevo

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta, Općina Novo Sarajevo i ove godine je pripremila "zdrave paketiće" sa domaćim prehrambenim proizvodima za učenika novosarajevskih osnovnih škola od II do V razeda.

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i Dana dječije radosti, Općina Novo Sarajevo i ove godine je pripremila „zdrave paketiće“ sa domaćim prehrambenim proizvodima za  2.800 učenika novosarajevskih osnovnih škola od II do V razeda.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštivanja prava djeteta, te promoviranja kupovine domaćih proizvoda.

Tim povodom, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović obišao je novosarajevske osnovne škole te učenicima uručio “zdrave paketiće”. U svom obraćanju, načelnik je istakao kako su pored osam novosarajevskih osnovni škola, paketići obezbijeđeni i za Centar Vladimir Nazor, Privatnu osnovnu školu “Isa beg Ishaković”, kao i učenike Edukativnog centra „Nova Kasaba“ i Prve osnovne škole Srebrenica – područno odjeljenje Potočari.

"Jako nam je važno da djeca pamte današnji dan, da ih i ove godine obradujemo paketićima u kojima se nalaze zdrave poslastice koje su proizvedene u BiH, čime želimo da ukažemo na to koliko je važno konzumirati zdrave namirnice, a sa druge strane da roditelje motivišemo da kupuju domaće proizvode", istakao je načelnik dr. Tanović.

paketići

Zdrave paketiće dobili su učenici osnovnih škola: „Velešićki heroji“, „Hrasno“, „Grbavica I“, „Kovačići“, „Čengić Vila I“, „Malta“, „Pofalići” „Grbavica II“,  Centar „Vladimir Nazor”, te osnovna  škola Isha-beg Ishaković.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva u iznosu od oko 40.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza