Nevjerovatni snimci: Kristijan Iličić na rubu kratera jednog od najopasnijih vulkana

14.11.2022. 12:30 / Izvor: Akta.ba
kristijan vanuatu

Poznati zagrebački pustolov i svjetski putnik, Kristijan Iličić i njegova supruga Andrea Trgovčević Iličić u posjeti su otočnoj državi Vanuatu koja je smještena u Tihom oceanu.

Poznati zagrebački pustolov i svjetski putnik, Kristijan Iličić i njegova supruga Andrea Trgovčević Iličić u posjeti su otočnoj državi Vanuatu koja je smještena u Tihom oceanu.

"Prva asocijacija na državu Vanuatu uvijek mi je bila da je to porezni raj, sjećam se da su i po Zagrebu neki vozili aute s registarskim pločicama Vanuatua. Naravno, očekivao sam srednje razvijenu državu kojoj takav položaj pogoduje. No, slijetanjem na otok Tanna i susretanjem plemena koja tu žive doslovce kao prvi ljudi, znači bez struje i ičega, nekako mi se ta slika rasplinula", napisao je Kristijan na svom Instagramu.

Kazao je da je na njegovom putovanju pacifičkim državama, Vanuatu bio na samom vrhu popisa, a razlog vidite ovdje. 

Osim što su se upoznali s plemenima, imali su želju popeti se na krater vulkana Yasur gdje su svjedočili pravoj sili prirode.

 

"Nevjerojatno je poseban osjećaj stajati na rubu kratera i gledati kako ovaj moćni vulkan Yasur eruptira! Snaga prirode je zastrašujuća! Tko bi ovo htio vidjeti uživo?", pitao je Kristijan uz video objavljen na Instagramu.

Mount Yasur je jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu, u zraku je neprekidna grmljavina od eksplozija koje se ponavljaju iz minute u minutu! S vima vam je već poznato moje oduševljenje vulkanima i bilo je jasno da ću ovdje doći. Yasur se uzdiže 361 m iznad morske razine, dio je pacifičkog vatrenog prstena brojnih aktivnih vulkana, promjer mu je 300 metara, a dubina 150 m. 

"Nevjerojatno je da ovaj vulkan bez prekida eruptira već punih 800 godina! Obožavam vulkane! Kad stojim na vrhu i gledam tu silinu prirode imam osjećaj da Majka Zemlja i nije tako nemoćna protiv ljudi koji je stoljećima pokoravaju. Ona je samo jako pristojna, no čim poželi može ispucati tisuću gromova bijesa i izbaciti svu tu užarenu masu i pokazati tko je stvarni gazda. Uz vulkane osjećam tu golemu moć prirode, ona me prožima i puni nevjerojatnom energijom, adrenalinom, ali i neopisivom i neobjašnjivom srećom za koju vjerujem da dolazi iz neke duboke spoznaje da je život izrazito moćna, predivna stvar. Ovdje kao da osjećam život svakim svojim atomom", poručio je s oduševljenjem ovaj svjetski putnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza