Smijeh do suza: Stranac zatražio na Internetu savjet kako da napravi bolji burek

21.12.2022. 13:38 / Izvor: N1
Burek

Na Redditu je osvanula fotografija uz koju stranac moli da mu pomognu oko pripreme bureka.

Na Redditu je osvanula fotografija uz koju stranac moli da mu pomognu oko pripreme bureka.

"Pomozite mi da popravim. Zaista se trudim, ali nikad to nisam radio, a nemam nikog da me nauči", objasnio je, mada ne i svoje motive za ovaj kulinarski poduhvat budući da živi u Norveškoj.

U svakom slučaju, teško je bilo i početi s „popravkom“, jer, kako su svi konstatovali – ovo što je on napravio ni ne liči na burek.

"Liči na kineske proljećne rolnice", "Brat napravio palačinku", poručili su mu.

Jedni su ga zasuli tutorijalima, drugi „plaču od smijeha“ i konstatuju da "Samo treba još malo sjemena za ptice odozgo, ali djeluje super", a treći su odmah prešli na „prijetnje“, jer znamo koliko je burek osjetljiva tema u našim krajevima.

burek

Redddit

"Ovo je bogohuljenje i ići ćeš u pakao"; "Ne pokušavaj ovo nikad više"; "Halo, Bosna. Želim da prijavim zločin protiv gastronomije";  "Ne smijem ovo babi pokazat, ima pobratime da te nađe“; "Ovo je uznemiravajuće na više levela"; "Ovaj baja jednom slikom, kao Tanos, usmrtio pola populacije Bosne. Druga polovina na aparatima"; "Ti se to rugaš našoj kulturi?"…

I dok momak pokušava da odgovori na komentare koje vjerovatno i ne kapira na pravi način, situacija postaje još gora u momentu kad otkrije da je „burek“ filovao pečurkama i da je samo stavio malo ulja kad je već urolao kore. komentari samo pljušte, ali čini se da je ovo jedina „burek tema“ u kojoj rasprava nije skrenula u pravcu „burek je samo s mesom“, piše Nova.rs.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza