Univerzitet Kyoto omogućava studentima da nose šta god žele na ceremoniji diplomiranja

02.01.2023. 14:23 / Izvor: Akta.ba
japan
OTVORI GALERIJU

Univerzitet Kyoto omogućava studentima da nose šta god žele na ceremoniji diplomiranja.

Univerzitet Kyoto omogućava studentima da nose šta god žele na ceremoniji diplomiranja. 

I to zaista znači šta god žele.

Svoju diplomu nakon marljivog studiranja diplomanti mogu preuzeti u odjeći koja je sve osim svečana, sve osim oficijelna i sve osim ozbiljna. 

Ne postoji nikakav kodeks odijevanja koji moraju ispoštovati. 

Inače, Kyoto Univerzitet u svojoj misiji radi na generiranju znanje svjetske klase kroz slobodu i autonomiju u istraživanju koje je u skladu s visokim etičkim standardima.

U okviru svoje široke i raznolike obrazovne strukture, Kyoto Univerzitet prenosi visokokvalitetno znanje i promovira nezavisno i interaktivno učenje.

"Univerzitet Kyoto će obrazovati izvanredne i humane istraživače i stručnjake, koji će odgovorno doprinijeti svjetskoj ljudskoj i ekološkoj zajednici.", navode.

Japan je već dugo na prvom mjestu najcivilizovanijih i najinteligentnijih nacija na svijetu čiji su sistemi funkcioniranja društva teško dostižni balkanskim zemljama.

Sa zavidnim sistemom obrazovanja i odgoja, njihov progresivni pristup svemu pa čak i ceremoniji dodjele diploma ne čudi. 

Univerziteti u BiH i zemljama regiona ne nude ovakvu mogućnost stoga pogledajte neke od nakreativnijih odjevnih kombinacija diplomanata Kyoto univerziteta u našoj galeriji.

 

N.K.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza