Nasljednik Virgila Abloha

Pharrell Williams je novi kreativni direktor muške linije u Louisu Vuittonu

15.02.2023. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Pharrell Williams

Foto: Caroline Brehman/EPA-EFE

Američki poduzetnik i muzičar, Pharrell Williams imenovan je za kreativnog direktora Louis Vuitton muške mode kao nasljednik Virgila Abloha.

Američki poduzetnik i muzičar, Pharrell Williams imenovan je za kreativnog direktora Louis Vuitton muške mode kao nasljednik Virgila Abloha.

Louis Vuitton sa zadovoljstvom predstavlja Pharrella Williamsa kao svog novog kreativnog direktora za mušku modu. Njegova prva kolekcija za Louis Vuitton bit će predstavljena u junu tokom Sedmice mode u Parizu, stoji na Instagramu brenda i u priopćenju za javnost što je potvrdilo ranija predviđanja o imenovanju.

U nastavku izjave stoji: Pharrell Williams je vizionar čija se kreativnost proteže od glazbe pa do umjetnosti i mode – etablirajući se tako kao kulturna globalna ikona u posljednjih dvadeset godina. Način na koji on ruši granice u raznim svjetovima koje istražuje, u skladu je sa statusom Louis Vuittona kao kuće kulture, jačajući vrijednosti inovacije, pionirskog duha i poduzetništva.

 

Williams ima mnogo veza s modnom industrijom, prije toga je sarađivao s Chanelom, Tiffany & Co., pa čak i Louisom Vuittonom u prošlosti. Ovaj svestrani muzički producent nije stranac u modnoj industriji.

Pokrenuo je vlastitu liniju ulične odjeće, Billionaire Boys Club, 2003. godine i sarađivao je s nizom brendova uključujući Adidas, Chanel i Tiffany & Co.

Prikladno, u početku se udružio s Louisom Vuittonom, sarađujući s tadašnjim dizajnerom Marcom Jacobsom na dvije linije dodataka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza