Više od 8.000 zgibova

Bh. novinar u borbi za Guinnessa: Cijeli dan radiće zgibove za bolesnu djecu

14.03.2023. 12:03 / Izvor: N1
Muhamed Miziću

Muhamedu Miziću, novinaru i bodybuilderu, trebaće više od 8.000 zgibova kako bi oborio aktuelni Guinnessov rekord.

Muhamedu Miziću, novinaru i bodybuilderu, trebaće više od 8.000 zgibova kako bi oborio aktuelni Guinnessov rekord. No, da li će u tome, u konačnici, uspjeti ili ne, u ovom slučaju manje je bitno. Ono što je važno naglasiti jeste da njegov poduhvat predstavlja pravu malu humanu misiju, s obzirom da će zgibove izvoditi za Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka'. Svi građani, ali i dijaspora, moći će pratiti Muhameda na taj dan, ali ujedno postati i donatorima za hrabru djecu.

U Sarajevu se 19. marta održava sportsko-humanitarni događaj koji će trajati 24 sata. Bit će to pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda na koji se odvažio Muhamed Mizić, a sve u cilju prikupljanja sredstava za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Kako će uopšte izgledati 24 sata zgibova za “Srce za djecu”?

“Moramo imati video-materijal koji će biti dostupan svima, cijeli projekat će se plasirati putem YouTube kanala. Pored toga, imat ćemo još dva linka i jedan broj telefona, gdje će stanovništvo moći učestvovati u akciji ‘Srce za djecu’. Nema granica – ovo će se odnositi i na dijasporu i na stanovništvo BiH. Trebao bih ostati živ ta 24 sata kako bismo prikupili što više sredstava za djecu”, govori kroz smijeh Mizić.

Mizić pojašnjava kako će se odvijati proces izvođenja, u sklopu kojeg će imati pravo na pauze.

“Ne moram raditi sve u ‘komadu’. Radi se o matematičkom izračunu i mojoj izdržljivosti. Nakon vježbi, sada znam šta mi je, primjerice, potrebno nakon četiri sata rada. To je briga fizioterapeuta, jer se tada javlja zamor i psihe i mišića”, naveo je.

Kompletan poduhvat sprema zajedno sa suprugom.

U trenutku njegovog prijavljivanja na Guinniss, rekord je iznosio 7.715, a postavio ga je američki marinac.

“U međuvremenu, nakon prijave, stigla je informacija da je novi rekord 8.008. Veliki je to broj, a dečko koji je to uradio je dosta mlađi od mene. Ovo se sa razlogom zove pokušaj”, dodao je Mizić.

Brojna su pravila kojih će se morati pridržavati, a jedno od njih je da ima i svjedoke, u ovom slučaju profesionalce iz svijeta sporta, vojnike, policajce. Šarolik i stručan tim stajat će uz Mizića, a sve sa humanim ciljem. Svi detalji o prenosu pokušaja obaranja rekorda biće objavljeni na društvenim mrežama sagovornika N1, kao i na profilima Udruženja ‘Srce za djecu’.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza