Mateo Pinjuh

Titula "Najpoželjnijeg Hercegovca neženje" pripala Širokobriježaninu

28.04.2023. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Najpoželjniji Hercegovac neženja
OTVORI GALERIJU

Pobjednik izbora je Mateo Pinjuh iz Širokog Brijega, profesionalni vojnik koji se bavi i kickboksom.

U Marića gaju u Grudama održano je svečano proglašenje pobjednika izbora “Najpoželjniji Hercegovac neženja” za 2023. godinu, piše portal grude-online.

Pobjednik izbora je Mateo Pinjuh iz Širokog Brijega, profesionalni vojnik koji se bavi i kickboksom.

Mateo je po preuzimanju nagrade imao neočekivan i neobičan zadatak, a to je da otpjeva jednu pjesmu, kako bi “dokazao” da je zaista “gospodin savršeni”.

Na iznenađenje, ali i na oduševljenje svih prisutnih, odlično je pjevao “Cesaricu”, a prisutni su ga podržavali gromoglasnim pljeskom.

Nagrada Stručnog žirija pripala je Vinku Hercegu iz Ljubuškog, koji je ujedno bio i drugoplasirani po broju pristiglih glasova.

Treća nagrada koju dodjeljuju medijski partneri projekta: Hercegovka.net i Hercegovački portal, pripala je Nerminu Leti iz Mostara.

U glazbenom dijelu programa nastupili su: baka Dana Petrović, Zorica Andrijašević Donna, Ivan Ćuže, Ivica Martić, Tereza Ostojić- Plesni klub Zrinjski iz Mostara, Ivana Pavković i Elena Pavlović.

Veselje u Marića Gaju potrajalo je do ranih jutarnjih sati, a goste su zabavljali Ivica Martić i Jure Begić na harmonikama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza