Mogućnost zaposlenja

MADI d.o.o. – decenija stipendiranja studenata

16.08.2023. 14:05 / Izvor: Akta.ba
madi

Kompanija MADI već deset godina stipendira studente, te im pruža mogućnost zaposlenja.

Kompanija MADI već deset godina stipendira studente, te im pruža mogućnost zaposlenja. Pod sloganom "Jer obrazovanje je važno" svake godine objavljuje konkurs po kojem osnovu se stipendiraju najbolji studenti.

Iz kompanije MADI ističu da svi stipendisti tokom ljetnog raspusta imaju pravo da obavljaju ferijalnu praksu, te na taj način stiču iskustvo koje će im olakšati prilikom zaposlenja.

Jedna od stipendista je Maida Agić koja je istakla da svaki vid podrške studentske dane čini sigurnijim i bezbrižnijim.  "Studiranje na Ekonomskom fakultetu u Zenici praćeno je finansijskom podrškom kompanije MADI, čiji sam stipendista bila četiri  godine. Pored finansijske sigurnosti, stipendija me dodatno motivisala da budem što bolja studentica i opravdam povjerenje i "ulaganje u bolje sutra".", kazala je Maida.

maida

Hasan Srkalović, koji je sada zaposlen u službi nabave u jednoj od kćerki firmi kompanije MADI, „Euro Meat-u“, kazao je: "Kao i svakom studentu, stipendija tokom školovanja znači mnogo, ne samo iz finansijskih razloga, nego i zbog motiva za rad, napredovanja, kao i sigurnosti zaposlenja nakon završetka školovanja. Za poboljšanje poslovnih vještina glavni preduslov je zdrava i profesionalna sredina, što MADI svakako jeste, a ja imam priliku u takvom okruženju da gradim ličnost i da se usavršavam i učim."

hasan

Adelisa Navrboc je također stipendista kompanije MADI, a trenutno obavlja ferijalnu praksu u „Vetrinarskoj stanici“, sestrinskoj firmi. "Moram da se zahvalim komapniji MADI jer mi je stipendiranjem zasigurno olakšano studiranje, te mi je pružena prilika da nastavim učiti i raditi u „Veterinarskoj stanici“. Drago mi je što ovako  velika kompanija ulaže u znanje i cijeni trud. Također, zadovoljna sam kolektivom sa kojim sarađujem i što od kolega mogu puno naučiti.“, kazala je Adelisa.

adelisa

Kompanija MADI daje priliku i učenicima srednjih škola da upoznaju procese rada, stiču iskustvo i da zarade, a ove godine ih je više nego inače, ističe Maida, a ona trenutno obavlja funkciju rukovodioca nabave: „To je ozbiljan referat koji obavljam unutar firme MADI, a koji mi je pomogao da imam veće samopouzdanje kako bih mogla savladati nove izazove i preduzeti neke bitne korake "kako u poslu tako i u životu."

U kompaniji MADI je zaposleno preko 700 radnika sa različitim zanimanjima, kao što su veterinari, ekonomisti, pravnici, prehrambeni inžinjeri, elektro i mašinski inžinjeri, ali i bravari, limari, vozači, komercijalisti i sl. Jedna od uposlenih, a prevashodno je bila stipendista kompanije MADI je i Adela Jusufović. "Tokom školovanja stipendija mi je mnogo značila i zahvalna sam na toj prilici koja mi se pružila. U kompaniji MADI sam obavila i stručnu praksu, te sam imala želju nastaviti sa radom.  Želja mi se ostvarila, te od mjeseca novembra obavljam pripravnički rad u radnoj jedinici prerade.", kazala nam je.

adela

Cilj programa stipendiranja je biti podrška mladim i talentovanim studentima koji su posvećeni oblastima u okviru kojih se obrazuju, te već aktivno rade na razvoju svoje karijere i
kreiranju prilika za sebe i svoje kolegice i kolege.

Na kraju, Maida je poručila mladima: "Informišite se o potrebama tržišta rada, te pokušajte uskladiti i pronaći povezanost između posla kojim se želite baviti i stvarnih potreba. Svakako iskoristite priliku koju vam pruža MADI, jer u MADI-ju su potrebe za kadrom raznolike."     

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza