TiKTok
Više od 160 miliona pregleda: Recept za pecivo s bijelim lukom i sirom hit je na internetu
Na TikToku se mogu pronaći milioni jednostavnih i ukusnih recepata koje svakako vrijedi isprobati.
Na TikToku se mogu pronaći milioni jednostavnih i ukusnih recepata koje svakako vrijedi isprobati.
Trenutno jedan od napopularnijih je onaj za hljeb s pastom od bijelog luka i rastopljenim sirom. Video recepta ima preko 160 miliona pregleda i 17 miliona lajkova.
@butt.erhand Bringing back my roasted garlic bread recipe but making it better! Have you tried roasted shallot & garlic bread? 📍 recipe on my youtube or insta @butt.erhand #roastedshallot #roastedgarlic #garlicbread #roastedgarlicbread #bread #cheese #cheesybread
♬ Moonglow (Take 1) - Benny Goodman Quartet
Sastojci
Premaz od bijelog luka
1 glavica bijelog luka
100 g omekšanog maslaca
2 kašike maslinovog ulja
sol, papar, čili
Dodatno
- 1 baguette
- 100 g ribane mozzarelle
Priprema
Cijelu glavicu bijelog luka stavite u foliju i pecite oko 40 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Omekšali maslac, maslinovo ulje, sol, papar i čili pomiješajte s istisnutim pečenim lukom i napravite pastu. Ako si pripremite ovaj premaz unaprijed (može stajati u hladnjaku tjednima), priprema samog zapečenog baguettea trajat će još kraće.
Baguette prerežite uzdužno i premažite pastom od pečenog češnjaka. Posipajte sirom. Stavite na 220 stepeni na 5 do 7 minuta.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.