Doodle Boy

13-godišnjaka su u školi ružili da prestane šarati, a sada je sklopio ugovor s Nikeom

27.09.2023. 09:24 / Izvor: Index.hr
Joe

Učitelji su ga često korili zbog crtanja na satu, no dječak je svoju strast prema crtanju uspio pretvoriti u uspješan biznis.

Crtanje na satu jedna je od zanimacija učenika kako bi skratili dosadu, no jedan je dječak uspio unovčiti svoje "črčkarije" koje su postale hit na društvenim mrežama.

13-godišnji Joe Whale je iz Shrewsburyja u zapadnoj Engleskoj, a na društvenim mrežama poznat je i kao "Doodle Boy". Učitelji su ga često korili zbog crtanja na satu, no dječak je svoju strast prema crtanju uspio pretvoriti u uspješan biznis.

Joe je privukao pozornost svojim ilustracijama putem Instagrama, gdje sada ima više od 167 tisuća pratitelja. Njegove ilustracije privukle su pozornost i nekih od najvećih svjetskih brendova sportske odjeće, uključujući i Nike. 

Ugovor s Nikeom 

Naime, Joe je uspio sklopiti ogroman posao s Nikeom koji je pokrenuo digitalnu kampanju za poticanje dječje kreativnosti, a njegova agencija Loveblood Creative potvrdila je partnerstvo u pisanoj izjavi objavljenoj prošle godine. 

 

"Jako smo uzbuđeni što možemo potvrditi da je Joe sada dio obitelji Nike. To je zaista jedinstven odnos koji spaja Joeov talent i ljubav prema sportu kako bi nadahnuo druge da se zabavljaju i rade ono što vole", stoji u izjavi. 

Joeov otac Gregory Whale otkrio je CNN-u u to vrijeme: "Joe je jako uzbuđen što se pridružio obitelji Nike, on apsolutno voli brend. To je za njega ostvarenje sna jer voli i sport i kreativnost, a partnerstvo s Nikeom pružit će mu priliku da prigrli oboje." 

Crta od svoje treće godine 

Na službenoj web stranici Doodle Boy Joe objašnjava: "Crtao sam i slikao od svoje treće godine i umjetnost je bila veliki dio mog života - crtao bih, slikao i radio u svakoj prilici i to se nije promijenilo do danas." 

Inače, njegovi omiljeni likovi za crtanje su hrana, čudovišta i vanzemaljci, a otkrio je i otkud crpi inspiraciju: "Uglavnom stvaram crteže od bilo čega jer me inspirira okolina i stvaram likove od svih stvari koje vidim, kao što su moji hamburgeri i krumpirići, cvijeće, povrće, kolači - njam -, oblaci itd."

Dječak kaže kako postoji samo jedno pravilo kojeg se uvijek pridržava kada je riječ o njegovim crtežima: "U umjetnosti nema ispravnog ili pogrešnog, samo interpretacija. A to znači da sam, kada stvaram, potpuno slobodan izražavati se."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza