Best of the Best Destination collection

Svjetska, a naša: Tesnim Karišik Spahić među pobjednicima svjetskog takmičenja

18.06.2024. 09:51 / Izvor: Akta.ba
Tesnim

Foto: Sukejna Jerlagić

Pored Švicarske, Italije, Islanda, Amerike u kolekciji najljepših destinacija za fotografisanje našla se i Bosna i Hercegovina.

Pored Švicarske, Italije, Islanda, Amerike u kolekciji najljepših destinacija za fotografisanje našla se i Bosna i Hercegovina. Zahvaljujući Tesnim Karišik Spahić fotografkinji iz Sarajeva čiji je kvalitet prepoznao Junebug Weddings.

Njena fotografija mladenaca na vodopadu Bliha našla se među pobjednicima svjetskog takmičenja "Best of the Best Destination collection 2024.".

best

Rad i trud se uvijek prepoznaju

Fotografkinja iz Sarajeva za sebe voli reći da je romantična duša i veliki sanjar. Baš ta romantičnost joj pomaže da bilježi najljepše uspomene i trenutke svojih klijenata.

"Oduvijek sam htjela fotografisati vodopad Blihe posebno s mojim mladencima. Ne mogu izraziti svoju zahvalnost i osjećaj da je moj rad prepoznat od strane prestižnih Junebug weddings", kazala je Tesnim za Akta.ba.

tesnim

Image by Tesnim Karisik Spahic of Tesnim Photography taken in Vodopad Blihe, Bosnia and Herzegovina

Naglašava da je zahvalna žiriju koji je prepoznao njen rad i timu iz Junebug weddings. Junebug Weddings pregledao je hiljade prijava kako bi pronašao najljepše fotografije iz cijelog svijeta.

"Ovo postignuće uvijek će mi biti inspiracija da idem ka naprijed i da svojim klijentima uvijek pružam samo najbolje!", poručila je.

Podsjetimo, Tesnim je prije nekoliko godina osvojila i nagradu National Geographic. U okviru Top Shot-a njena fotografija Yin Yang je izabrana za najbolju fotografiju u konkurenciji iz cijelog svijeta.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza