Projekat: Psihoterapija suočavanja sa traumom

07.07.2014. 11:08 / Izvor: eKapija.ba
Projekat: Psihoterapija suočavanja sa traumom

Udruženje ''Metanoia'' već treću godinu za redom realizira program ''U posjeti...'' čiji je cilj jednom godišnje organizovati edukacije stručnjaka iz cijelog svijeta.

Udruženje ''Metanoia'' već treću godinu za redom realizira program ''U posjeti...'' čiji je cilj jednom godišnje organizovati edukacije stručnjaka iz cijelog svijeta. Ove godine program će biti predstavljen kroz projekat ''Psihoterapija suočavanja sa traumom''.

U sklopu ovog projekta sve zainteresovane osobe će imati priliku upoznati dva vrhunska stručnjaka iz domena psihologije i psihoterapije – Theodora Ittena (psihoanalitičara, kliničkog psihologa i tjelesnog terapeuta) i Evelin Gottwalz-Itten (KBT i sistemsku porodičnu psihoterapeutkinju). Oboje imaju preko dvadeset godina rada i iskustva u struci.

Projekat ''Psihoterapija suočavanja sa traumom'' će trajati od 7. do 12. jula i svojim sadržajem je usmjeren ka lokalnim stručnjacima, studentima, osobama sa psihosocijalnim poteškoćama, korisnicima usluga centara za mentalno zdravlje i laicima. Učesnici projekta će imati na raspolaganju vrijeme, znanje i iskustvo dva psihoterapeuta koji će o traumi i radu na istoj govoriti kroz prizmu različitih psihoterapijskih filozofija.

Program će se sastojati iz dvije cjeline.
Prva cjelina uključuje prvih pet dana realizacije projekta - od ponedjeljka (07.07.2014.) do petka (11.07.2014.). Tada će biti održavani supervizijski susreti (kognitivno-bihejvioralna terapija, sistemska porodična psihoterapija, tjelesna integrativna psihoterapija i psihoanaliza), individualne sesije sa klijentima i terapije parova.

Individualne sesije
Sve osobe, bez obzira na dob ili profesionalnu orijentaciju, koje žele da riješe aktuelni problem ili poteškoću koja im ometa svakodnevno funkcionisanje ili utječe na interpersonalne odnose mogu da se prijave za individualne seanse. Individualna seansa se također može iskoristiti za vlastiti rast i razvoj te za rad na sebi. Individualna seansa se odvija „jedan na jedan“ i traje 60 minuta.

Supervizijske sesije
Supervizijske sesije su namijenjene za sve edukante iz oblasti kognitivno-bihejvioralne, porodične sistemske terapije ili psihoanalize. Na supervizijskim sesijama možete iznijeti slučaj iz Vaše privatne prakse i razgovarati o njemu sa supervizorom; možete raditi na vlastitim pitanjima i vještinama iz pozicije terapeuta. Sesija traje 60 minuta „jedan na jedan“ a moguće je rezervisati blok sati za superviziju. Svaka osoba koja uplati sate za superviziju će dobiti potpisanu potvrdu da je uradila određeni broj sati supervizije. Oba psihoterapeuta su certificirani supervizori iz kognitivno-bihejvioralne i sistemske porodične terapije (Evelin) i psihoanalize (Theodor).

Terapija parova
Sve osobe koje imaju poteškoća u odnosu sa svojim partnerom/partnerkom mogu da se prijave na seansu i rade na rješavanju partnerskih odnosa. Sesija traje 60 minuta.
Rok za prijavu je 04.07.2014.godine!

Drugu cjelinu čine iskustvene radionice, interaktivna predavanja, projekcija filma te interaktivni intervju – aktivnosti koje će se odvijati u petak i subotu 11. i 12. jula.
Rok za prijavu je 07.07.2014.godine.

Broj mjesta je ograničen!
Prijaviti se možete putem e-mail adrese:
metanoia.prijava@gmail.com

Možete se prijaviti i putem telefona: 062/294-087.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza