"Monopol" slavi 80. rođendan uz pravi novac

03.02.2015. 13:08 / Izvor: Index.hr
'Monopol' slavi 80. rođendan uz pravi novac

Ove godine Monopoly, jedna od najpopularnijih društvenih igara na svijetu, slavi svoj 80. rođendan, a kompanija Hasbro odlučila je to obilježiti na neobičan način: u 80 kutija Monopolyja stavit će prave novčanice

Ove godine Monopoly, jedna od najpopularnijih društvenih igara na svijetu, slavi svoj 80. rođendan, a kompanija Hasbro odlučila je to obilježiti na neobičan način: u 80 kutija Monopolyja stavit će prave novčanice i pustiti ih u prodaju kao i sve ostale.

No, samo će u jednoj kutiji sve novčanice biti prave, a radi se o ukupno 20.580 eura.

U ostalih 79 kutija kupci koji budu imali najviše sreće (zasada samo na francuskom tržištu), u pravim će novčanicama pronaći samo pojedine setove - od 20, 50 i 100 eura.

"Htjeli smo napraviti nešto unikatno, a kad smo naše kupce u Francuskoj upitali što bi voljeli naći u Monopolyju za njegov 80. rođendan, rekli su - pravi novac", poručili su iz kompanije Hasbro, prenosi NextShark.

Ipak, kako su novčanice eura veće od standardnih novčanica u Monopolyju, kutije s pravim novcem bit će "neznatno ispupčene i malo teže", no "razlika je jako, jako mala, da biste ju uočili morali biste doći u trgovinu opremljeni preciznim vagama", objašnjava Florence Gaillard, brand menadžerica za Hasbro u Francuskoj gdje se godišnje proda oko pola milijuna Monopolyja.

Inače, Monopoly kakav danas poznajemo "rođen" je 6. veljače 1935. godine, kada je prvi put pušten u prodaju, a prvu inačicu ove igre osmislila je Amerikanka Elizabeth Magie 1903. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza