Mladić iz Jelaha na tavanu pronašao keks iz rata

Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Mladić iz Jelaha na tavanu pronašao keks iz rata

Ja se sjećam dobro '93. i ovoga keksa. Jeli smo ga jedan mjesec sigurno. Nije bio loš, mada je taj keks ratna zaliha USA od Drugog svjetskog rata.

04.08.2016. 14:12 / Izvor: Akta.ba

Mladić iz Jelaha je na tavanu roditeljske kuće pronašao keks iz rata, piše jelah.info. Za one ratne generacije, da se prisjete ovog keksa koji je, među ostalom hranom, padobranima bacan u sklopu zračne misije pomoći građanima koji su se nalazili u potpunom okruženju.

Mnoge građane ovo je vratilo u ta prošla vremena. Evo nekih od komentara…

– Ja se sjećam dobro `93. i ovoga keksa. Jeli smo ga jedan mj. sigurno, koliko u kutiji ima nije bio loš, mada je taj keks ratna zaliha USA od Drugog svjetskog rata.

– Ja kad sam uhvatila taj keks iz paketa i donijela kući svom sinu mislim da je to bila najveća radost koju sam vidjela na njegovom licu u tom prokletom ratu.

– Sjećam se vrlo dobro, bila sam dijete i često spomenem svojoj djeci taj keks. Takve uspomene se ne zaboravljaju, i pored straha koji smo preživjeli ostalo je ono nešto lijepo čega se prisjetim, pa makar to bio i keks sumnjivog datuma iz limene kutije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza