Uz ove male tajne ljudima ćete se svidjeti već za 90 sekundi

25.05.2017. 12:25 / Izvor: 24sata.info
Uz ove male tajne ljudima ćete se svidjeti već za 90 sekundi

Jako je bitno biti pozitivan prema novim ljudima. Prilikom pozdravljanja ili predstavljanja, Boothman savjetuje da osvijestite taj osjećaj pozitivnosti.

Prvo i osnovno pravilo je, ako se želite svidjeti drugima, budete otvoreni, bez predrasuda i zabluda, savjetuje Nicholas Boothman. On je u knjizi "Kako se svidjeti ljudima u 90 sekundi i manje" otkrio što sve utječe na prvi dojam i kako sami možemo utjecati na mišljenje drugih o nama.

Prvi korak: Budite otvoreni

Ako želite ostaviti dobar dojam jako je važno da u svaku komunikaciju ulazite otvorenog srca i stava. Nemojte križati ruke ispred prsa ili na trbuhu, a ako imate jaknu ili sako, otkopčajte ih - predlaže Boothman.

Jako je bitno biti pozitivan prema novim ljudima. Prilikom pozdravljanja ili predstavljanja, Boothman savjetuje da osvijestite taj osjećaj pozitivnosti.

Drugi korak: Ostvarite kontakt očima

Svatko treba poticati kontakt očima jer se u njima vidi pozitivan stav prema novim ljudima. Uz osmijeh, prvi kontakt ostvaren i očima drugi će doživjeti puno pozitivnije i otvorenije nego bez tih poticaja.

Treći korak: Zračite pozitivnošću

Boothman savjetuje da je dobro biti prvi koji će se nasmijati ili ostvariti kontakt. Na taj način šaljete poruku da ste iskreni. Istraživači socijalnih vještina i komunikacije kažu da ako se smijete i i imate otvoren stav prema ljudima prilikom upoznavanja da ćete vas zapamtiti u sretnom kontekstu te da će vas se bolje sjećati.

Četvrti korak: Pozdravite s iskrenim osmijehom

Bez obzira kako nekoga pozdravljate, je li u pitanju Bok! ili Dobar dan!, bitno je da u pozdrav unesete pozitivnu energiju i osmijeh. Na taj način osobi dajete dojam da ste sretni što se upoznajete, prenosi Independent.

Također kod rukovanja, bitno je da se čvrsto rukujete, ne da nekome slomite prst, ali s namjerom. Kad vam se netko predstavi, dobro je ponoviti to ime. Na taj način ćete ga lakše zapamtiti, ali i ostaviti čvrst pozitivan dojam.

U slučaju da upoznajete više ljudi odjednom, ne trebate se sa svima rukovati, ali bitno je da sa svima podijelite ostale značajke upoznavanja - kontakt očima, osmijeh i ponavljanje pozdrava s imenom.

Peti korak: "Uđite" u rukovanje

Kod upoznavanja novih ljudi, pokušajte se opustiti. Kad pružate ruku za rukovanje, potrudite se i da cijelim tijelom "uđete" u rukovanje. Dovoljno je da se otvorenog tijela lagano primaknete kada pružate ruku za rukovanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza