Kako na sniženju kupiti ono što ćete doista nositi

25.07.2017. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Kako na sniženju kupiti ono što ćete doista nositi

Svima nam se događalo da se sa rasprodaja vratite praznog novčanika i vrećica punih stvari koje nikad u životu više niste obukli.

Svima nam se događalo da se sa rasprodaja vratite praznog novčanika i vrećica punih stvari koje nikad u životu više niste obukli. Evo kako da vam se to više ne dogodi:

1. Prije nego krenete u šoping, provjerite ormar, baš kao što prije odlaska na tržnicu provjerite frižider. Pogledajte što sve imate i što zaista trebate, piše Grazia.

2. Uvijek pogledajte upute o održavanju. Hoćete li zaista nositi na kemijsko jeftinu košulju? Ili ćete riskirati i oprati je u mašini? Prije kupovine donesite ovu odluku.

3. Obiđite trgovine brendova koje poznajete, ali ovo je trenutak da i drugim brendovima date šansu.

4.  Ponesite sa sobom bocu vode - dehidracija znači da ćete požurivati kupovinu (i pokupovati loše stvari).

5. Bez obzira što je komad odjeće na sniženju i što vam dobro stoji, trebate ga dobro isprobati i provjeriti pristaje li vam, je li vam udobno u njemu, možete li u njemu neometano sjediti... Ako nešto od ovoga ne štima, nemojte ga kupovati. 6. Uvijek nosite rublje koje vam dobro pristaje kad idete kupovati na sniženjima. Nikad nećete moći dovoljno dobro procijeniti pristaje li vam nešto ako vas rublje negdje steže ili vam je preveliko...

7. Može vam se činiti da je kupnja nekog trendovskog komada na sniženju pravi potez, ali se zapitajte hoćete li ga vi zaista nositi i uklapa li se taj komad u ostatak vaše garderobe.

8.  Ne ustručavajte se kupiti večernju haljinu na sniženju samo zato što na vidiku nemate zakazan nijedan svečani događaj. To je puno bolje nego kad je kupujete panično i u zadnji čas i po punoj cijeni. Samo napomena: izbjegavajte haljine s printom - oni brže propadaju i gube boju...

9. Plaćajte gotovinom, a ne karticom - naime, uvjerit ćete se da se teže rastati od novčanica, nego provlačiti karticu. Ovako ćete se barem malo više kontrolirati pri kupnji stvari koje vam ne trebaju.

10. Nikad nemojte kupiti nešto što vam je premalo samo zato što je na sniženju i misliti kako ćete to nositi kad smršavite. S druge strane, možete kupiti nešto malo veće jer će vam dobar krojač moći podesiti veličinu.

Grazia ​

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza