Evo zašto je princeza Diana nakon razvoda odbijala nositi "Chanel"

19.05.2018. 10:38 / Izvor: Avaz.ba
Evo zašto je princeza Diana nakon razvoda odbijala nositi 'Chanel'

Iako je mrtva već 21 godinu, princeza Dajana i dalje je jedna od najintrigantnijih osoba u povijesti britanske kraljevske porodice.

Kraljevsko vjenčanje princa Harrya i Meghan Markle ovih dana je top-tema svih svjetskih medija. Curi sve više detalja o sutrašnjoj ceremoniji, a brojni portali prisjećaju se vjenčanja Diane i princa Charlesa koje je 1981. godine privuklo isto toliko pažnje.

Iako je mrtva već 21 godinu, princeza Dajana i dalje je jedna od najintrigantnijih osoba u povijesti britanske kraljevske porodice, a njena popularnost za života nije se smanjila ni nakon razvoda od princa Charlesa, prenosi Avaz.

Magazin "People" piše da Diana nakon razvoda od Charlesa više nije htjela nositi ''Chanel'', i to zbog njihovog logotipa koji prikazuje dva ukrštena slova C. "Chanelov" logotip princezu Dianu je previše podsjećao na prva slova imena Charlesa i Camille pa je odbijala nositi odjeću, nakit i modne dodatke te kuće.

Štoviše, Charles i Camilla su si dali izraditi posebne privjeske s dva ukrštena slova C koje su oboje nosili za vrijeme njegovog braka s princezom Dianom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza