INTERA TP vodi studentice na ljetnu školu poduzetništva u Sloveniji

18.06.2018. 10:37 / Izvor: Akta.ba
INTERA TP vodi studentice na ljetnu školu poduzetništva u Sloveniji

Polaznicama je osiguran besplatan prijevoz, smještaj i hrana za vrijeme trajanja ljetne škole.

Nova aktivnost INTERA Tehnološkog Parka u okviru projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“ idealna je za sve djevojke, koje žele zakoračiti u svijet poduzetništva, u budućnosti voditi vlastita poduzeća i naučiti kako postati uspješne na tom putu. Naime, kroz ovaj projekt, koji se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije, INTERA TP vodi deset mladih studentica na ljetnu školu poduzetništva koja će se održati od 10.7. do 20.7.2018. godine u institutu za razvoj znanja i poduzetništva „Vedoma“ u Mariboru u Sloveniji.

Kroz deset dana trajanja ljetne škole polaznice će otkriti tajne poslovanja, poduzetništva i rukovođenja. Sve polaznice će imati priliku naučiti kako izraditi poslovni model prema Canvas metodologiji, upoznati se s mladim poduzetnicima iz Slovenije, vidjeti primjere dobre prakse iz područja informacijsko – komunikacijskih tehnologija, savladati određene vještine rukovođenja i još niz zanimljivih, a prije svega, korisnih metodologija, pojmova i vještina.

Ljetna škola namijenjena je djevojkama od 18 do 21 godine koje se žele razvijati u ICT sektoru. Kako biste se prijavili, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati deset djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Banja Luke, Budve i Nikšića na ovoj ljetnoj školi.

Polaznicama je osiguran besplatan prijevoz, smještaj i hrana za vrijeme trajanja ljetne škole. Za sudjelovanje obavezno je znanje engleskog jezika.  

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera.

INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Općinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofie i Vedoma, Zavod za razvoj znanja in podjetništva iz Ceršaka

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na prijave@intera.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza