Riješite se neugodnih fleka ispod pazuha

27.07.2018. 11:05 / Izvor: Akta.ba
Riješite se neugodnih fleka ispod pazuha

Ovo su četiri praktična savjeta koji će vam pomoći da sačuvate svoj ugled i sve vrijeme ostanete svježi i pored visokih temperatura.

Ovo su četiri praktična savjeta koji će vam pomoći da sačuvate svoj ugled i sve vrijeme ostanete svježi i pored visokih temperatura.

Vaša jeftina pamučna potkošulja će zarobiti vlagu tamo gdje znoj izbija: između pazuha i tkanine. Zato se malo otvorite i nabavite sebi kvalitetniji donji veš od dobrog materijala koji će apsorbovati znoj i na kome se neće zadržati bijeli mineralni sloj. Tako ćete biti sigurni da će vaša košulja ostati bezbijedna od fleka kada se situacija zagrije.

Pročitajte sastav

Aluminijum u nekim antiprerspirantima može izazvati sebum, masnu supstancu koju proizvodi vaš tijelo, koji će se zalijepiti na tkaninu i napraviti fleku. Odlučite se za dezodorans bez aluminijuma. Ako vam previše vlage stvara muke, nabavite dezodorans koji smanjuje znojenje, ali obratite pažnju na to da i on bude bez aluminijuma.

Izvucite sako za hitne slučajeve

Uprkos vašim najboljim naporima da to spriječite, mokri krugovi ispod pazuha ipak mogu da se pojave. Zato, umjesto da provedete 10 minuta u toaletu sušeći pazuhe na sušilici prije važnog sastanka, obucite sako koji ste čuvali u kancelariji za svaki slučaj. Ili uvijek imajte čistu složenu košulju u fioci, za hitne slučajeve, prenose Nezavisne. Sačuvaćete svoje pazuhe od znatiželjnih očiju i izgledati bolje na svojoj prezentaciji.

Skinite žute fleke sa majice

Imate omiljenu majicu od koje ne želite da se rastavite? Ne hvatajte se za izbjeljivač – ukloniće agens u tkanini koji bijelu košulju čini još beljom, a rezultat će biti dosadna sivkasta nijansa. Umjesto toga, pomiješajte supenu kašiku bijelog sirćeta sa pola šolje vode da biste potopili majicu prije nego što je bacite na pranje u mašinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza