BIHAMK flota bogatija za novo specijalizirano vozilo

27.04.2022 15:42:47
BIHAMK vozni park

U cilju poboljšanja kvaliteta usluga pomoći na cesti, BIHAMK-ov vozni park bogatiji je za novo vučno vozilo namijenjeno za utovar i izvlačenje vozila.

U cilju poboljšanja kvaliteta usluga pomoći na cesti, BIHAMK-ov vozni park bogatiji je za novo vučno vozilo namijenjeno za utovar i izvlačenje vozila.

Riječ je o specijalnom vozilu ukupne dozvoljene mase 12t opremljenom kranom i brilama, koje je posebno pogodno za utovar vozila sa blokiranim točkovima, kao i utovar i izvlačenje vozila prilikom teških saobraćajnih nezgoda u slučaju da su oštećeni točkovi ili nedostaje jedan od točkova.

Na bosanskohercegovačkim cestama sve je veći broj vozila sa automatskom transmisijom  i električnom parking kočnicom. U posljednje vrijeme, BIHAMK se sve češće, prilikom pružanja usluga prijevoza vozila, susreće sa blokiranim točkovima na vozilima koji su uzrok neispravne elektronike.

Novonabavljeno, specijalno vozilo sa hidrauličnom kliznom platormom za utovar/istovar vozila kranom efikasno je za utovar i prijevoz električnih vozila, budući da ova vozila imaju specifična pravila u pogledu vuče.

Pored navedenog, prednost ovog vozila ogleda se i u minimiziranju rizika od dodatnog oštećenja vozila prilikom intervencije.

Ovaj impresivni model razvijen je za različite zahtjeve usluga utovara vozila, zahvaljujući detaljnim rješenjima kao što su bočno raspoređeni produžni cilindri koji garantuju nisku ukupnu visinu vozila kada je glavna grana izvučena. Drugi kontrolni panel omogućava savršen pogled na platformu.

Novo vučno vozilo iz flote BIHAMK-a, MAN TGL 12.19 ima višestruku namjenu:

  • Prijevoz vozila
  • Pirjevoz havarisanog vozila (utovar)
  • Prijevoz vozila sa blokadom automatskog mjenjača (utovar)
  • Prijevoz vozila sa blokadom kočionog sistema – električna parking kočnica (utovar)
  • Prijevoz električnih vozila
  • Izvlačenje vozila na kolovoz

U nastavku pogledajte video prikaz intervencije pomoći na cesti novim specijaliziranim vozilom BIHAMK-a:

Za ljubitelje kamiona, donosimo i tehničke specifikacije ovog impresivnog vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika