Koje su prednosti aviotransporta iz Kine u Europu, i koja vrsta robe se može otpremati?

05.05.2022 10:06:41
aviotransport Cargo partner

Ukoliko poslujete sa lako kvarljivom, osjetljivom robom ili vam je brzina isporuke od ključnog značaja za poslovanje, avionski transport ima prednost.

Kina predstavlja jednu od najtraženijih destinacija kada govorimo o uslugama međunarodnog transporta. Roba iz Kine, opredjeljenje je velikog broja kompanija, upravo zbog značajnog i konstantnog razvoja ovog tržišta.

Međutim, česta nedoumica kompanija jeste koji vid transporta je najbolje rješenje kada govorimo o relaciji Kina-Europa. Ne postoji netačan odgovor, zavisi od vaših prioriteta.

Ukoliko poslujete sa lako kvarljivom, osjetljivom robom ili vam je brzina isporuke od ključnog značaja za poslovanje, avionski transport ima prednost. Roba je brzo dostupna za preuzimanje, a vrijeme obrade pošiljke značajno kraće u odnosu na ostale vidove transporta.

Brzina nije jedini razlog da se opredijelite za avionski transport, jer  pored brzine, dobrim izborom ga čine preciznost i sigurnost. Roba visoke vrijednosti također je idealan kandidat za avionski transport, zbog značajno umanjenog rizika od krađe, ali i mogućnosti otpremanja uz direktnu pratnju (On Board Courier-OBC). Iz Kine se na ovaj način transportuju i farmaceutski i organski proizvodi, ali se nerijetko prilikom pregovora o poslovanju i testeri različitih vrsta robe šalju upravo avionom.

Često kada govorimo o Dalekom Istoku, govorimo o transportu robe niže vrijednosti iz Kine. Kada je cijena robe niska, podjednako su važni i niski troškovi transporta.

Znamo da je avionski transport “poznat” po visokoj cijeni, ali zbog svoje brzine posljedično dovodi do manje potrebe za skladištenjem, , prepakiranjem, ali i mogućnosti za nižu premiju osiguranja, pa ukoliko se radi o pošiljci koja nije velike mase ovaj vid transporta na kraju može rezultirati veoma povoljnom  cijenom. Kao i drugi oblici, avionski transport nudi mogućnost cjelokupne i djelimične popunjenosti aviona.

U brojnim situacijama, avion može biti i vaš jedini izbor, upravo zbog toga usluge su klasificirane u tri grupe – ekonomske, prioritetne i hitne (Economy, Priority, Emergency).

Kako bi prednosti avionskog transporta iz Kine bile u potpunosti iskorištene, neophodno je poznavanje brojnih regulativa i procedura, ali i izgrađeni odnosi sa globalnim avio kompanijama.

cargo-partner će Vam dati odgovor na pitanje koji od transportnih modela je optimalan za vaše poslovanje i omogućiti da pošiljke bez prepreke bezbijedno i brzo stignu do vas.

Za više informacija, kontaktirajte cargo-partner eksperte!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika