Ford Ranger je spreman na sve izazove

13.07.2018 13:18:06
Ford Ranger je spreman na sve izazove

Od najnegostoljubivijih sredina, ekstremnih temperatura i najtežih terena na svijetu

Ford Ranger tijekom testiranja morao je preživjeti neke od najnegostoljubivijih sredina, ekstremnih temperatura i najtežih terena na svijetu. Zato je i spreman na sve izazove. Od svladavanja oštrih uspona na pijesku, blatu ili ledu, do parkiranja u uskim parkirnim prostorima, Ranger ima niz tehnologija koje vam pomažu u vožnji

Mogućnost odabira pogona 4x4 za svaki teren

Imate izbor četiri načina vožnje: 4x2 za uobičajenu vožnju, 4x4 (High Range) za loše uvjete na cesti i blato te 4x4 (Low Range) za posebno izazovan teren. Činjenica je da Ranger ima udaljenost od tla od 229 mm pomaže mu savladati i najteže uvjete.

Korištenje funkcije Electronic Shift-On-The-Fly pomaže vam prebacivati se između načina 4x2 i 4x4 High Range dok ste u pokretu. Sustav radi zajedno s funkcijama Electronic Stability Programme (ESP) i Electronic Traction Control (ETC).

Ranger se prilagođava vašem individualnom stilu vožnje

Odaberite jedan od tri načina: Normal, Performance ili Performance s ručnim mjenjačem. Dok vozite, Rangerov inteligentan automatski prijenos sa softverom Advanced Driver Recognition nadzire vaše ponašanje u vožnji i progresivno isporučuje osobnije iskustvo vožnje. Softver „uči“ o vozačevu stilu i prilagođava mu korištenje prijenosa.

Dodatno prijenos otkriva situacije u vožnji – primjerice uspon, spust, svladavanje zavoja, vuču – i jamči da se promjene prema gore ili prema dolje događaju u najboljem mogućem trenutku da bi pomogle kontroli i reakcijama vozila.

Jednostavnija i sigurnija vožnja unazad pomoću stražnjih kamera

Standardno na modelu Wildtrak (dodatno na Limited), stražnja kamera prikazuje pogled unazad na zaslonu ugrađenom u unutarnji retrovizor. Ovo vožnju unazad čini jednostavnijom i sigurnijom i prikazuje kuku za vuču radi jednostavnije vožnje s prikolicom.

Senzori koji pojednostavnjuju parkiranje

Kad je Ranger postavljen za vožnju unazad (bez prikolice), radio emitira upozorenje ako je objekt smješten unutar 1,8 metara od stražnjeg kraja vozila. Učestalost zvučnog signala naznačuje blizinu objekta, zbog čeg ga je lakše izbjeći. (Standardno na modelima Limited i Wildtrak).

PODIJELI:
TAGOVI: ford ford bih ford ranger izazovi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika