Usklađenost Pouzdanost Izvrsnost

Rješenje Automatizovana kliring kuća udovoljava najvišim standardima platnih sistema

29.05.2023 07:29:08
Halcom Automatizovana kliring kuća

Rješenje Automatizovana kliring kuća udovoljava najvišim standardima platnih sistema i namijenjena je centralnim bankama i kliring kućama.

Usklađenost. Pouzdanost. Izvrsnost.

Rješenje Automatizovana kliring kuća udovoljava najvišim standardima platnih sistema i namijenjena je centralnim bankama i kliring kućama. Obavlja međubankarski kliring i poravnanja i daje smjernice između unutarnjeg ili vanjskog kliring sistema. Ima interface prema vanjskim sistemima kliringa kao što je EBA STEP2. Osim standardnih funkcija kao što su pouzdanost i usklađenost sa SEPA i ISO 20022, rješenje nudi sigurnu isporuku platnih naloga nakon što su prihvaćeni, bez gubitka ili dupliciranja podataka. U slučaju potrebe za ručnom intervencijom, dostupna je aplikacija za mrežno upravljanje, nadzor, konfiguraciju i upravljanje rješenjem Automatizovane kliring kuće. Kad se implementirano rješenje poništi na jednom mjestu, rješenje za redundant instalirano na drugoj geografskoj lokaciji započinje s radom. Sva komunikacija između učesnika, a to su banake i centralna banke ili kliring kuća, šifrirana je i digitalno potpisana jer je dio standardne ponude. Rješenje je u skladu s GDPR propisima.

Rješenja

Automatizovana kliring kuća

Rješenje se pridržava najviših standarda platnih sistema, nudi zajamčenu isporuku platnih naloga i djeluje potpuno autonomno.

Halcom je jedan od vodećih ponuđača rješenja za digitalno bankarstvo i platne sisteme u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak