Siguran internet

Evo kako se zaštititi od zlonamjernog sadržaja na internetu

25.07.2023 12:33:46
supernova siguran internet

Važno je znati kakve opasnosti postoje na internetu i nastojati se zaštititi od njih.

Internet, kao jedno od najvećih tehnoloških dostignuća, ima super strane kojih smo svi svjesni. On je transformisao način na koji živimo i radimo, a njegove prednosti, poput brze komunikacije sa ljudima, neograničenog pristupa informacijama, mobilnosti i društvene interakcije, čine ga neprocjenjivim alatom u našem svakodnevnom životu.

Međutim, postoje i loše strane kao što su razni napadi i prijetnje sa interneta koji mogu nanijeti štetu ili neku drugu vrstu opasnosti korisniku interneta.

Nažalost, korisnici postanu svjesni takve štete tek nakon što se ona desi. Stoga je važno znati kakve opasnosti postoje na internetu i nastojati se zaštititi od njih. Postoje sigurnosna rješenja, poput usluge Siguran internet, koju je uvela kompanija Supernova, kao dugogodišnji internet servis provajder, a koja pruža dodatnu zaštitu na internetu.

Za razliku od drugih, ovo rješenje korisnike štiti od prijetnji prije nego što one dođu do njih i njihove opreme. Rješenje je za korisnika veoma jednostavno. On nema potrebu da obavlja neke radnje, kupuje i instalira dodatne uređaje i slično, jer se o cijelom sistemu sigurnosnog rješenja, njegovoj implementaciji i monitoringu brine Supernova.

Za više informacija o različitim prijetnjama na internetu i kako se zaštititi od njih posjetite novu stranicu Siguran internet na web sajtu Supernove, gdje možete pronaći detaljnije informacije i savjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak