Optimizacija web stranice

Znate li šta je SEO?

20.10.2023 07:57:36
Agenija Dan SEO

SEO je umetnost i nauka objavljivanja informacija u formatu koji će uvjeriti pretraživače da vaš sadržaj zadovoljava potrebe korisnika za relevantne upite

Agencija za promociju DAN nastala je 2014. godine. Bavimo se marketingom i izradom multimedijalnih rješenja za klijente. Agencija za promociju DAN nudi širok raspon promotivnih usluga, uključujući izradu video i fotografskih promotivnih materijala, web stranica, ali i usluge promocije na vlastitim internet medijima.

Jedna od usluga koje nudi Agencija za promociju DAN je i SEO.

Budite sigurni da trenutno na internetu možete pronaći bar 100 različitih definicija šta je SEO, ali nekako najtačnija, iako previše široka, je ona koja glasi: "SEO je proces koji objedinjuje sve aktivnosti koje za cilj imaju da pozicioniraju vaš sajt na što višoj poziciji u organskim rezultatima pretrage svih pretraživača."

A možda najlepša definicija je: "SEO je umetnost i nauka objavljivanja informacija u formatu koji će uvjeriti pretraživače da vaš sadržaj zadovoljava potrebe njihovih korisnika za relevantne upite."

Postoji čitava lista aktivnosti podjeljena po oblastima koje za cilj imaju sa jedne strane da podignu vaše pozicije, a sa druge strane da povećaju broj relevantnih posjetilaca na vaš sajt. Neke od aktivnosti se često prepliću sa nekim drugim internet marketing oblastima, ali sve dok je cilj isti, ovo ne bi trebalo da predstavlja problem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak