Za ugodan boravak i rad u unutrašnjem prostoru bitna je kvaliteta zraka

12.02.2018 08:24:01
Za ugodan boravak i rad u unutrašnjem prostoru bitna je kvaliteta zraka

Radni i životni prostor zahtijeva ventilaciju u svim godišnjim dobima, kako bi uslovi života i rada bili što prijatniji.

Radni i životni prostor zahtijeva ventilaciju u svim godišnjim dobima, kako bi uslovi života i rada bili što prijatniji. U ponudi kod An-Go Frigoelectric možete pronaći različite tipove ventilatora (centrifugalni, kanalni, aksijalni...) različitih snaga, kapaciteta i namjena.

Pored samih ventilatora, u ponudi imaju i sav neophodni prateći materijal koji je neophodan za realizaciju ventilacionih sistema.

Posebno izdvajaju električne vazdušne zavjese, koje imaju široku primjenu, od industrijskih postrojenja, do restorana, kafića, hotela i drugih objekata. Svi modeli posjeduju odgovarajuće međunarodne sertifikate.

Kod izbora klima uređaja bitna je cijena, ali i izabrati idealan uređaj za prostor koji želite rashladiti ili zagrijati. Stoga je potrebno napraviti termodinamički proračun prostora od strane profesionalnih djelatnika tvrtke koja se bavi projektiranjem i ugradnjom klimatizacijskih sustava. U proračun valja uvrstiti nekoliko vrlo bitnih parametara poput:

  • Namjene prostora (dnevni ili radni),
  • Broj osoba koje borave u prostoru,
  • Oslobođena toplina (osobe, rasvjetna tijela i kućanski aparati),
  • Položaj prostora, izolacija zidova, veličina staklenih površina,
  • Koristite li uređaj za hlađenje i grijanje prostora, ili samo za hlađenje.

Svi ovi parametri utječu na rad klima uređaja, pa je nužno posavjetovati se sa stručnjakom kako bi odabrali idealan uređaj za vaš prostor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak