MI-BOSPO recikliranjem uredskog papira daje doprinos očuvanju planete zemlje

22.04.2022 09:24:12
MI BOSPO Dan planete Zemlje

MI-BOSPO je misijski opredijeljen da brine i čuva okoliš. Na brojne načine pokušavaju kako interno tako i eksterno da daju doprinos očuvanju zdravog okoliša.

Danas se obilježava Dan planete Zemlje.

Briga o zdravlju naše planete je obaveza svih nas, jer na taj način doprinosimo njenom dužem i zdravijem opstanku.

"MI-BOSPO je misijski opredijeljen da brine i čuva okoliš. Na brojne načine pokušavamo kako interno tako i eksterno da damo doprinos očuvanju zdravog okoliša.

Svjesni činjenice da se ogromne količine resursa troše prilikom proizvodnje papira, u aprilu smo poduzeli akciju recikliranja starog uredskog papira na području svih MI-BOSPO ureda. Akciju sprovodimo u saradnji sa firmama koje se bave reciklažom i odvozom starog uredskog papira. Krajnji ishod ove inicijative biti će sveske, nastale upravo od recikliranog papira." poruka je iz MI-BOSPO.

Recikliranjem papira koristi se duplo manje vode i energije, a upravo time možemo spasiti itekako vrijedne šume, pluća naše planete.

Podizanje svijesti o značaju zaštite okoliša, takođe je veoma važan cilj, narednom periodu dijeliti ćemo sa vama korisne informacije iz segmenta brige o planeti - kratke eko poruke za velike promjene.

MI-BOSPO vaš vjetar u leđa

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija