Komunalne mašine

Održana prezentacija čistilice koju je nabavilo JKP „Visoko“ zahvaljujući gradskoj upravi

02.06.2023 10:24:11
jkp Visoko cistilica nova masina

Vrijednost nabavljene čistilice je 220.000 KM, a prezentacija je bila prilika da na transparentan način pokaže vozilo i funkcije koje ima

Na poligonu u Luci upriličena je prezentacija dvije nove komunalne mašine, vozila za čišćenje i održavanje, a prezentaciji su prisustvovali i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, kao i direktor JKP „Visoko“ Almir Hadžialić.

Vrijedno je pomenuti da je Gradska uprava Visoko već finansirala i nabavila jednu od pokazanih čistilica. Vrijednost nabavljene čistilice je 220.000 KM, a prezentacija je bila prilika da na transparentan način pokaže vozilo i funkcije koje ima.

“Želja nam je da našim građanima pokažemo da vodimo računa o nabavci opreme koja će se sutra koristiti za čisto Visoko. Pored ovog vozila razmišljamo i o nabavci vozila sa kosilicom koja nam je potrebna za održavanje i košenje uz putne pravce, ali i za naše zelene površine. Osnovni cilj nam je čisto Visoko, a bez adekvatne i moderne opreme to ne možemo postići i ovo je jedan od koraka ka modernizaciji opreme preduzeća i prema čišćem Visokom”, naglasio je gradonačelnik Ganić.

Direktor JKP „Visoko“ apelovao je i na saradnju građana sa uposlenicima ovog preduzeća. “Trenutno radimo u ranim jutarnjim satima prije gužve na cestama, a pozivamo i naše sugrađane kada čuju najave za čišćenje ulica da propisno parkiraju svoja vozila kako bismo što kvalitetnije odradili poslove. Što se tiče same čistilice koju smo nabavili, u pitanju je multifunkcionalno vozilo sa mnogo tehničkih rješenja koje omogućava čišćenje i 90% površine, dok ostatak obavljaju naši uposlenici. Prilikom tendera uspjeli smo od 40 vozila koja su trebala da idu za London, jedno da nabavimo za Visoko i ovom prilikom se zahvaljujemo Gradskoj upravi i gradonačelniku Mirzi Ganiću na podršci koju imamo”, kazao je Hadžialić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija